• Home
  • Dansk
  • Hirsegrød, hyldeblomst, vanilje og grønne jordbær
Hirsegrød, hyldeblomst, vanilje og grønne jordbær

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Marinerede jordbær
250 g grønne jordbær
2 spsk sukker
1 vaniljestang
Hirsegrød
4 spsk hirsemel
½ l fløde
3 dl mælk
1 spsk rørsukker
Friske hyldebærblomster
1 vaniljestang
Pynt
Lakridsagtige urter som estragon, kørvel eller fennikeltop

Hirsegrød, hyldeblomst, vanilje og grønne jordbær

Af: Christoffer Sørensen / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Marinér jordbærrene i sukkeret og vaniljen natten over.

2
Færdig

Derefter

Skrab kornene fra vaniljestangen ud, og bland begge dele med de øvrige ingredienser til hirsegrøden. Bring det i kog, og lad grøden simre lige så stille til konsistensen er rigtig.

3
Færdig

Til sidst

Skær de marinerede, grønne jordbær i kvarte, og anret dem i bunden af en dyb tallerken. Tilsæt et par skefulde hirsegrød, og pynt med lakridsagtige urter som estragon, kørvel og fennikeltop.

previous
Dampet forårsgrønt med pocherede æg
next
Øllebrød med jordbærsorbet og flødeskum

Add Your Comment