Marinerede jordbær | |
250 g grønne jordbær | |
2 spsk sukker | |
1 vaniljestang | |
Hirsegrød | |
4 spsk hirsemel | |
½ l fløde | |
3 dl mælk | |
1 spsk rørsukker | |
Friske hyldebærblomster | |
1 vaniljestang | |
Pynt | |
Lakridsagtige urter som estragon, kørvel eller fennikeltop |
1 Færdig | FørstMarinér jordbærrene i sukkeret og vaniljen natten over. |
2 Færdig | DerefterSkrab kornene fra vaniljestangen ud, og bland begge dele med de øvrige ingredienser til hirsegrøden. Bring det i kog, og lad grøden simre lige så stille til konsistensen er rigtig. |
3 Færdig | Til sidstSkær de marinerede, grønne jordbær i kvarte, og anret dem i bunden af en dyb tallerken. Tilsæt et par skefulde hirsegrød, og pynt med lakridsagtige urter som estragon, kørvel og fennikeltop. |