150 g hvedemel | |
3 spsk sukker | |
100 g smør | |
1 æggeblomme | |
1 dl hindbærmarmelade (ca. 125 g) | |
Til glasur | |
ca. 2 spsk hindbærmarmelade | |
1½ dl flormelis (75 g) |
1 Færdig | FørstBland mel og sukker. Hak smørret i melet og smuldr det med fingrene, til blandingen er jævn. Tilsæt æggeblommen og saml dejen hurtigt – undgå at ælte den for meget. Form dejen til en kugle, pak den ind og læg den i køleskabet i minimum 1 time. |
2 Færdig | DerefterDel dejen i to og rul hver del ud til et rektangel på 25 x 15 cm og 3-4 mm tyk. Rul evt. bunden ud direkte på en bageplade med bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen oven på bunden og dæk den med den anden dejplade. Tryk den lidt fast, uden at klemme marmeladen ud, og prik den evt. med en gaffel. |
3 Færdig | OgBag i ca. 12 minutter ved 200 ℃, til kagen er gyldenbrun. Rør en glasur af hindbærmarmelade og flormelis, og fordel den over kagen, mens den endnu er lun. |
4 Færdig | Til sidstSkær kanterne af kagen og del den på midten i to stænger – ca. 7 x 24 cm. Skær hver stang i seks lige store stykker. Server hindbærsnitterne, når glasuren er tør. |