Hindbærsnitter

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

150 g hvedemel
3 spsk sukker
100 g smør
1 æggeblomme
1 dl hindbærmarmelade (ca. 125 g)
Til glasur
ca. 2 spsk hindbærmarmelade
1½ dl flormelis (75 g)

Hindbærsnitter

Af: Morten Skærved / Foto: Peter M. Madsen og Magnus Ragnvid

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bland mel og sukker. Hak smørret i melet og smuldr det med fingrene, til blandingen er jævn. Tilsæt æggeblommen og saml dejen hurtigt – undgå at ælte den for meget. Form dejen til en kugle, pak den ind og læg den i køleskabet i minimum 1 time.

2
Færdig

Derefter

Del dejen i to og rul hver del ud til et rektangel på 25 x 15 cm og 3-4 mm tyk. Rul evt. bunden ud direkte på en bageplade med bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen oven på bunden og dæk den med den anden dejplade. Tryk den lidt fast, uden at klemme marmeladen ud, og prik den evt. med en gaffel.

3
Færdig

Og

Bag i ca. 12 minutter ved 200 ℃, til kagen er gyldenbrun. Rør en glasur af hindbærmarmelade og flormelis, og fordel den over kagen, mens den endnu er lun.

4
Færdig

Til sidst

Skær kanterne af kagen og del den på midten i to stænger – ca. 7 x 24 cm. Skær hver stang i seks lige store stykker. Server hindbærsnitterne, når glasuren er tør.

previous
Bedstefars skæg
next
Knepkager

Add Your Comment