# × luk
Hindbærchok

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Chokoladecreme
1 blad husblas
75 g mørk chokolade ca. 56%
2 ½ dl piskefløde
Hindbærcreme
1 ½ blad husblas
225 g hindbær
1 dl vand
150 g sukker
Saft af ½ citron
30 g majsstivelse
½ dl vand
Maltcrunch
10 g rørsukker, stuetempereret
10 g smør
10 g hvedemel
6 g maltmel
Kakaomørdej
180 g hvedemel
75 g flormelis
40 g kakao
1 knsp. knust flagesalt
150 g smør, stuetempereret
1 æggeblomme
Gelé
Ca. 200 g Miroir, neutral glace
2-3 spsk vand
Pynt
250-300 g tempereret mørk chokolade
8 flotte hindbær

Hindbærchok

Fra bogen 'Blomsterbergs sommer'

Sådan gør du

1
Færdig

Chokoladecreme

Start dagen før.

Læg husblas i blød i ½ liter koldt vand i 30 minutter. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm piskefløden op til 80 grader i en lille gryde (brug et termometer) og tag den af varmen. Vrid den udblødte husblas fri for vand og kom den i den varme fløde – rør godt, til den er helt smeltet. Kom halvdelen af den varme fløde ned i den hakkede chokolade lidt efter lidt og rør med en dejskraber fra midten af skålen og ud. Når al chokoladen er fuldstændigt smeltet, kommer du cremen i en ren skål. Læg husholdningsfilm helt ned på cremen og lad den køle helt ned i køleskabet.

2
Færdig

Hindbærcreme

Udblød husblassen i ½ liter koldt vand i 30 minutter. Kom hindbærrene i en minihakker og blend ultrakort, så bærrene moses let, men kernerne netop ikke knuses. Kom de mosede bær, vand, sukker og citronsaft i en lille gryde og bring det i kog. Bland majsstivelse og vand og kom det i den kogende masse under kraftig omrøring, til cremen koger og tykner godt. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte i den stadig rygende varme masse og rør i det, til det er helt smeltet. Kom cremen op i en kold beholder, læg husholdningsfilm direkte oven på cremens overflade og nedkøl den helt i køleskabet.

3
Færdig

Maltcrunch

Rør alle ingredienser sammen til en dej og bred den ud på en bageplade med bagepapir i et 1 cm tykt lag. Bag det i en 130 grader varm ovn i ca. 25 minutter. Afkøl det helt og blend det til fin crunch i en minihakker.

4
Færdig

Kakaomørdej

Ælt hvedemel, flormelis, kakao og salt ultrakort sammen med smørret. Tilsæt æggeblommen. Rul dejen ud i en anelse mel til en tykkelse på 2 mm og udstik dejcirkler med en diameter, der er 4 cm større end den portionstærteform med løs bund, der anvendes. Fór formene med dejcirklerne. Tryk dejen rigtigt godt ned i bunden og op ad kanterne, så det rillede mønster bliver fint og tydeligt (formene skal ikke smøres). Pres eller skær den overflødige dej væk fra kanten og stil nu tærteformene i fryseren i et par timer eller til næste dag. Bag de stadig frosne bunde i en 200 grader brandvarm ovn i 3 minutter. Skru så ovnen ned på 180 grader og fortsæt bagningen i 4-5 minutter, eller til dejen er sprød.

5
Færdig

Samling af kagerne

Stil de afkølede kakaomørdejsskaller klar på et fad, der kan være i dit køleskab. Pisk den kolde chokoladecreme ultrakort med en håndmikser, til den bliver let luftig. Klip et lille hul i en engangssprøjtepose og kom en glat, rund 12 mm tylle i. Fyld cremen op i. Sprøjt cremen fladt ud i bunden i en tykkelse på maks. 1 cm. Læg sprøjteposen i køleskabet til senere. Pisk den kolde hindbærcreme godt igennem til en lind creme og kom den i en engangssprøjtepose. Klip et lille hul på 1 cm og sprøjt hindbærcremen ud på chokoladecremen, til den er 1 mm fra skallens kant. Bank forsigtigt fadet let ned i bordet, så hindbærcremen falder pænt på plads. Stil kagerne i køleskabet i minimum 2 timer.

6
Færdig

Gelé

Opvarm Miroir og vand til ca. 80 grader i en lille gryde og rør det godt sammen. Pensl geléen på de kolde kager i et sirligt lag og stil kagerne i køleskabet. Imens laves chokoladepynten.

7
Færdig

Chokoladeringe

Temperer chokoladen og lav en lille test for at tjekke, om tempereringen er vellykket. Ringe: Kom en god klat tempereret chokolade ud på 2-3 tilklippede stykker kagefolie, som er 2 cm større end omkredsen af kageringen. Smør chokoladen jævnt ud på plaststykkerne med en lille paletkniv. Vent i 15-20 sekunder. Kør nu en takket dejskraber igennem chokoladen i faste snuptag. Klip 1 cm af i hver ende af hvert stykke kagefolie og læg nu de flotte midterstykker ind i kageringene. Stil ringene i køleskabet indtil selve anretningen.

8
Færdig

Chokoladeplader

Kom tempereret chokolade ud på 50 cm kagefolie og stryg det ud overalt i et 1 mm tyndt og jævnt lag. Løft kagefolien forsigtigt op fra bordet og ’rengør’ dens kant med dine rene fingre. Vent i 15-20 sekunder. Markér 10 kvadrater (5 x 5 cm) med en ren kokkekniv i den let ’satte’ chokolade. Tør gerne kniven af undervejs, så snittet bliver rent og fint. Udstik 12 mm store, runde huller med den runde, glatte tylle i det ene hjørne af alle 10 kvadrater. Læg på køl, hvor hele strimlen hærder op indtil selve anretningen.

9
Færdig

Pyntning af kagen

Placér 1 hindbær lidt væk fra kagens midte. Sprøjt 2 små ’kugler’ af chokoladecreme lidt væk fra kagens midte. Løsn chokoladekvadraterne fra plasten. Læg dem ovenpå, så hindbærrene ’titter op’ af hullet i pladen. Sprøjt nu endnu en kugle creme ud midt på pladen, drys med lidt crunch. Løsn chokoladeringene fra plasten og sæt en ring ned i hver chokoladecremekugle.

previous
Chokoladevafler med havtorncreme
next
Hyldeblomstmousse med roser

Add Your Comment