170 g blødt smør | |
170 g sukker | |
85 g mel | |
Kornene af ½ vaniljestang | |
750 g mælk | |
750 g glukose (fås f.eks. i Matas) | |
750 g sukker | |
37 g salt | |
600 g smør | |
900 g fløde | |
1 l hindbærsorbet til servering (lav den selv eller køb den) | |
250 g majskorn | |
50 g sukker | |
½ l mælk | |
½ l fløde 38 % | |
50 g glukose | |
120 g Trimolin (invertsukker, kan f.eks. købes hos kagebutikken.dk) | |
100 g æggeblommer | |
4 blade husblas | |
1 bk. friske eller 100 g optøede hindbær til servering |
1 Færdig | FørstTilbered småkagedej ved at piske smør og sukker blødt. Tilsæt herefter resten af ingredienserne, og rør godt sammen. Frys dejen – så kan den rives ved servering. |
2 Færdig | DerefterLav karamel ved at blande mælk, glukose, sukker, salt og smør sammen i en gryde. Varm blandingen op til 130 grader, og rør godt rundt til sidst. Kog fløden op, mens karamellen koger. Tilsæt fløden til den varme karamel, og kog karamellen igennem. Sæt massen på køl. |
3 Færdig | OgLav sifon på majs ved at koge majs, sukker, mælk, fløde, glukose og Trimolin op. Lad det stå og trække i 15 minutter. Sigt blandingen, og kom den op i en gryde. Pisk æggeblommerne i, og rør rundt i gryden, mens du varmer blandingen op til 81 grader. Tag væsken fra varmen. Udblød husblassen i vand, og rør den ud i den varme væske. Sæt majssifonen på køl frem til servering. Blend massen til en ensartet puré ved servering, og kom den på en sifonflaske, hvis du har én. |
4 Færdig | Til sidstAnret en skefuld karamel i siden af en dyb tallerken. Top med hindbær, og riv småkagedej ud over. Læg en kugle hindbærsorbet på tallerkenen og til sidst et skud majssifon. |