1 stort blomkål | |
200 g usaltet smør | |
2 fed hvidløg | |
20 g ingefær | |
1 bundt forårsløg | |
1 rød chili | |
1 økologisk citron | |
½ dl soja | |
1 tsk sukker | |
Peber |
1 Færdig | FørstFjern bladene, og trim bunden af blomkålen, så den kan stå op. Kom den i en gryde med vand, bring gryden i kog, og lad det simre i 5 minutter ved svag varme. Hæld vandet fra, og lad blomkålen dryppe af. |
2 Færdig | DerefterSmelt smørret i en gryde, og tag den af blusset. |
3 Færdig | OgSæt nu blomkålen i et ovnfast fad, og pensl den med lidt af smørret. Kom fadet i en 200 grader varm ovn, og steg blomkålen i cirka 20-30 minutter. Pensl en gang eller to undervejs med smør. Giv den eventuelt en tur under ovnens grillfunktion til sidst. |
4 Færdig | OgPil hvidløgene, og skær dem i så tynde skiver som muligt. Skræl ingefæren, og skær den i tynde strimler, og snit forårsløg og chili. Riv citronskallen, og pres citronen. Sæt lidt citronskal, forårsløg og chili til side til pynt. |
5 Færdig | OgStil resten af det smeltede smør tilbage på blusset, og lad det brune. Kom hvidløg og ingefær ved, tag gryden af varmen, og kom nu forårsløg, chili, soja og citronskal i. Smag til med citronsaft, sukker og peber. |
6 Færdig | Til sidstFordel til sidst den brunede smørsauce over blomkålen, og pynt med ekstra chili, forårsløg og citronskal. |