Flambadou | |
100 g helleflynderfilet | |
1 grønt æble | |
olivenolie | |
1 lille bundt purløg |
1 Færdig | FørstTænd bålet og lad det brænde til varme gløder. Læg flambadouen i gløderne og lad den blive rødglødende. |
2 Færdig | DerefterSkær helleflynderfileten i tynde skiver og bred dem ud på et fad. Skær æblet i tern, læg ternene i en skål og vend dem med 1 spsk olivenolie og smag til med salt. Snit purløget i fine ringe. Fordel æbletern og purløg oven på fisken. |
3 Færdig | Til sidstTag flambadouen ud af gløderne og læg spækket i, sæt flambadouen tilbage over gløderne og antænd omgående spækket. Dryp det brændende fedt over fisken, således at den svitses på oversiden, og der efterlades en tynd hinde af gyldent fedt. Pynt med spiselige blomster (her æbleblomster). Jeg anbefaler, at du spiser denne ret med fingrene. |