Helleflynder “flambadou”

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Flambadou
100 g helleflynderfilet
1 grønt æble
olivenolie
1 lille bundt purløg

Helleflynder “flambadou”

Af: Nicolai og Eva Tram, 'Bogen om bålmad'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd bålet og lad det brænde til varme gløder. Læg flambadouen i gløderne og lad den blive rødglødende.

2
Færdig

Derefter

Skær helleflynderfileten i tynde skiver og bred dem ud på et fad. Skær æblet i tern, læg ternene i en skål og vend dem med 1 spsk olivenolie og smag til med salt. Snit purløget i fine ringe. Fordel æbletern og purløg oven på fisken.

3
Færdig

Til sidst

Tag flambadouen ud af gløderne og læg spækket i, sæt flambadouen tilbage over gløderne og antænd omgående spækket. Dryp det brændende fedt over fisken, således at den svitses på oversiden, og der efterlades en tynd hinde af gyldent fedt. Pynt med spiselige blomster (her æbleblomster). Jeg anbefaler, at du spiser denne ret med fingrene.

previous
Asparges med bøgeblade og røget smørvinaigrette
next
Tomahawk à la wienerschnitzel

Add Your Comment