Mørdej | |
250 g hvedemel | |
125 g blødt smør | |
90 g flormelis | |
½ tsk salt | |
1 æg | |
Fyld | |
120 g æg (2 store æg) | |
90 g sukker | |
80 ml havtornsaft, fra ca. 250 g blendede, sigtede havtorn | |
80 g creme fraiche 38% eller piskefløde | |
Marengs | |
3 æggehvider | |
1 nip salt | |
150 g sukker |
Havtorn er og bliver nordens citrusfrugt, og derfor kan de selvfølgelig også bruges til mange af de samme ting. Lemon meringue pie er en af mine yndlingstærter, og den bliver virkelig ikke ringere af at blive til en havtorn meringue pie.
1 Færdig | FørstÆlt hurtigt ingredienserne til mørdejen sammen, til dejen lige akkurat samler sig. Læg på køl i mindst ½ time, inden den rulles ud. |
2 Færdig | DerefterForvarm imens ovnen til 180 grader. Beklæd seks 8 cm runde tærteforme med dejen og sæt dem på køl i 15 minutter. Prik bundene med en gaffel og bag dem i 15 minutter, til de er gyldenbrune. Afkøl skallerne. |
3 Færdig | OgLav imens fyldet ved at røre æg og sukker sammen, til sukkeret er helt opløst. Rør havtornsaften i æggemassen, efterfulgt af creme fraiche eller fløde. Fjern evt. skum og bobler fra cremen. |
4 Færdig | OgSkru ovnen ned på 150 grader og hæld fyldet i tærteskallerne. Bag i 10-12 minutter, til de dirrer som en panna cotta i midten. Afkøl fuldstændigt. Skru nu ovnen op på 220 grader. |
5 Færdig | OgPisk æggehviderne skummende med et nip salt i en helt ren skål. Pisk 1 spsk. af sukkeret i marengsen ad gangen, til det danner en fast, skinnende blank marengs. Kom i en sprøjtepose og sprøjt i et pænt mønster på de afkølede havtorntærter. |
6 Færdig | Til sidstBag de små marengstærter ved den høje temperatur i et par minutter, til marengsen er let gyldenbrun. Afkøl og server. TIP: Hvis du ikke er til havtorn, kan havtornsaften skiftes ud med citronsaft. |