# × luk
Havtorntærter med bagt marengs

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Mørdej
250 g hvedemel
125 g blødt smør
90 g flormelis
½ tsk salt
1 æg
Fyld
120 g æg (2 store æg)
90 g sukker
80 ml havtornsaft, fra ca. 250 g blendede, sigtede havtorn
80 g creme fraiche 38% eller piskefløde
Marengs
3 æggehvider
1 nip salt
150 g sukker

Havtorntærter med bagt marengs

Af: Jasmin Gabay fra bogen 'Klimakløgtigt kagekalas'

Havtorn er og bliver nordens citrusfrugt, og derfor kan de selvfølgelig også bruges til mange af de samme ting. Lemon meringue pie er en af mine yndlingstærter, og den bliver virkelig ikke ringere af at blive til en havtorn meringue pie.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Ælt hurtigt ingredienserne til mørdejen sammen, til dejen lige akkurat samler sig. Læg på køl i mindst ½ time, inden den rulles ud.

2
Færdig

Derefter

Forvarm imens ovnen til 180 grader. Beklæd seks 8 cm runde tærteforme med dejen og sæt dem på køl i 15 minutter. Prik bundene med en gaffel og bag dem i 15 minutter, til de er gyldenbrune. Afkøl skallerne.

3
Færdig

Og

Lav imens fyldet ved at røre æg og sukker sammen, til sukkeret er helt opløst. Rør havtornsaften i æggemassen, efterfulgt af creme fraiche eller fløde. Fjern evt. skum og bobler fra cremen.

4
Færdig

Og

Skru ovnen ned på 150 grader og hæld fyldet i tærteskallerne. Bag i 10-12 minutter, til de dirrer som en panna cotta i midten. Afkøl fuldstændigt. Skru nu ovnen op på 220 grader.

5
Færdig

Og

Pisk æggehviderne skummende med et nip salt i en helt ren skål. Pisk 1 spsk. af sukkeret i marengsen ad gangen, til det danner en fast, skinnende blank marengs. Kom i en sprøjtepose og sprøjt i et pænt mønster på de afkølede havtorntærter.

6
Færdig

Til sidst

Bag de små marengstærter ved den høje temperatur i et par minutter, til marengsen er let gyldenbrun. Afkøl og server.

TIP: Hvis du ikke er til havtorn, kan havtornsaften skiftes ud med citronsaft.

previous
Æblekamme med ingefær og kanel
next
Kakaokage uden sukker og gluten

Add Your Comment