# × luk
Havtornmåne

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 vaniljestang
200 g sukker
200 g blødt smør
3 æg
200 g mel
1½ tsk bagepulver
½ dl havtornsaft
3 spsk havtornpuré
Pynt
225 g flormelis
3 spsk pasteuriseret æggehvide
1 spsk havtornpuré
Evt. lidt råsyltede havtorn
Havtornsaft og -puré
1 kg havtorn
½ liter vand

Havtornmåne

Fra bogen 'Havtorn'

Sådan gør du

1
Færdig

Havtornsaft og -puré

Kom havtornen i en gryde og tilsæt vand. Bring det i kog og lad det simre i et par minutter. Lad saften stå og køle af i gryden og hæld den så over i en sigte. Når væsken er løbet igennem, presses saften ud af bærrene med en dejskraber.

Opbevar saften i skoldede glas eller flasker i køleskabet. Så kan den holde i flere uger. Saften kan også fryses ned.

De resterende skaller og kerner hældes i en blender og blendes helt fint. Er de for tørre til at blende, tilsættes lidt af saften. Man kan vælge at sigte pureen, hvis man ikke vil have rester fra kernerne med. Pureen holder ikke mere end et par dage i køleskabet, så den kan med fordel fryses ned i mindre portioner.

2
Færdig

Havtornmåne

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab marven ud og mos den sammen med lidt af sukkeret. Rør smør, sukker og vanilje sammen. Rør æggene i et ad gangen og vend melet i sammen med bagepulveret. Tilsæt havtornsaft og puré og rør det sammen.

Kom dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter. Bag kagen nederst i ovnen på 175 grader i ca. 50 minutter. Stik en strikkepind i kagen, hvis der hænger rå dej på den, skal den bage lidt længere.

Pisk flormelis, æggehvide og puré sammen. Fordel glasuren på den afkølede kage og lad glasuren stivne, inden kagen skæres i passende stykker.

previous
Roulade med pulveriseret havtorn
next
Medaljer

Add Your Comment