Katsu af Havtaske med hjemmelavet goma

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

FISKEN
400 g havtaske
600 ml vand
42 g salt
GOMADRESSING
1/2 fed hvidløg
100 g tahin
1/2 spsk sukker
1/2 tsk sesamolie
1 spsk soja
2 spsk riseddike
2 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike
1 spsk honning
2 tsk sort sesam
2 tsk hvid sesam
TILBEHØRET
1 fennikel
1 æble
8 skiver toastbrød
1 glas syltede agurker
FRITERINGEN
200 g hvedemel
200 g æg (ca. 4. mellem-størrelse æg)
200 g pankomel (eller rasp)
3 dl neutral olie

Katsu af Havtaske med hjemmelavet goma

Opskrift af: Rita Chen / Fra bogen: Vild Fisk

Tonkatsu er en af de mest populære japanske fastfoodretter best.ende af en paneret og friteret svinekotelet serveret med fintsnittet k.l og ris – en japansk wienerschnitzel. Eftersom havtasken næsten kan minde lidt om en skaftkotelet og har det m.ske mest faste k.d af alle fisk, er det let at forstå, hvorfor Rita kom p. den geniale id. at bruge den som en pendant til klassisk tonkatsu.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

FISKEN

Bland vand og salt og rør rundt, indtil alt saltet er opløst.
Skær fisken i portionsstørrelser, og lad den ligge i saltvandet i præcis 20 minutter.
Dræn vandet fra, og dup fisken grundigt tør med papir.

2
Færdig

DEREFTER

GOMADRESSINGEN

Riv hvidløget ned i en skål og bland det med resten af ingredienserne.

3
Færdig

OG

Skær fennikel og æble i tynde stave. Vend med lidt salt, og stil til side. Rist toastbrødet.

4
Færdig

OG

FRITERINGEN

Varm olien op ved middel varme. Den skal være ca. 180 °C.
Gør tre tallerkener klar med hhv. mel, sammenpisket æg og panko.
Vend fiskestykkerne i rækkefølgen mel, æg og til sidst panko.

5
Færdig

OG

Tjek, om olien er varm nok ved forsigtigt at dyppe enden af et stykke fisk i olien. Bobler olien omkring fisken, er den varm nok.

6
Færdig

OG

Friter fiskestykkerne i 4-6 minutter, indtil de er blevet gyldenbrune. Tag fisken op af olien, læg dem på tallerkenen med fedtsugende papir, og krydr med det samme med salt og peber.

7
Færdig

TIL SIDST

SERVERINGEN

Server fisken med ristet toastbrød, gomadressing, syltede agurker og fennikel-æblesalaten.

previous
Pighvar, Helleflynder eller Sletvar med svampe og timianhollandaise
next
Makrel, sild eller brisling med grønkålschimichurri

Add Your Comment