FISKEN | |
400 g havtaske | |
600 ml vand | |
42 g salt | |
GOMADRESSING | |
1/2 fed hvidløg | |
100 g tahin | |
1/2 spsk sukker | |
1/2 tsk sesamolie | |
1 spsk soja | |
2 spsk riseddike | |
2 spsk æblecidereddike eller hvidvinseddike | |
1 spsk honning | |
2 tsk sort sesam | |
2 tsk hvid sesam | |
TILBEHØRET | |
1 fennikel | |
1 æble | |
8 skiver toastbrød | |
1 glas syltede agurker | |
FRITERINGEN | |
200 g hvedemel | |
200 g æg (ca. 4. mellem-størrelse æg) | |
200 g pankomel (eller rasp) | |
3 dl neutral olie |
Tonkatsu er en af de mest populære japanske fastfoodretter best.ende af en paneret og friteret svinekotelet serveret med fintsnittet k.l og ris – en japansk wienerschnitzel. Eftersom havtasken næsten kan minde lidt om en skaftkotelet og har det m.ske mest faste k.d af alle fisk, er det let at forstå, hvorfor Rita kom p. den geniale id. at bruge den som en pendant til klassisk tonkatsu.
1 Færdig | FØRSTFISKEN Bland vand og salt og rør rundt, indtil alt saltet er opløst. |
2 Færdig | DEREFTERGOMADRESSINGEN Riv hvidløget ned i en skål og bland det med resten af ingredienserne. |
3 Færdig | OGSkær fennikel og æble i tynde stave. Vend med lidt salt, og stil til side. Rist toastbrødet. |
4 Færdig | OGFRITERINGEN Varm olien op ved middel varme. Den skal være ca. 180 °C. |
5 Færdig | OGTjek, om olien er varm nok ved forsigtigt at dyppe enden af et stykke fisk i olien. Bobler olien omkring fisken, er den varm nok. |
6 Færdig | OGFriter fiskestykkerne i 4-6 minutter, indtil de er blevet gyldenbrune. Tag fisken op af olien, læg dem på tallerkenen med fedtsugende papir, og krydr med det samme med salt og peber. |
7 Færdig | TIL SIDSTSERVERINGEN Server fisken med ristet toastbrød, gomadressing, syltede agurker og fennikel-æblesalaten. |