Kugler | |
250 g økologiske havregryn | |
150 g flormelis | |
100 g blødt smør | |
50 g kakaopulver | |
6-7 spsk. espresso | |
1-2 spsk. rom | |
Desuden | |
200 g chokolade, tempereret | |
Kokosmel til pynt | |
Slikkepinde-pinde | |
2 kg sukker |
1 Færdig | FørstÆlt samtlige ingredienser sammen med håndkraft, og smag til med rom. Lad massen afkøle i køleskabet i 2 timer. |
2 Færdig | DerefterTemperer chokoladen, og kom den i en lille skål eller et glas, så den får en vis dybde at dyppe i. Dyp først spidsen af pindene i den tempererede chokolade, og sæt så en havregrynskugle på hver pind. Placér forsigtigt pindene med kugler på køl. |
3 Færdig | Til sidstNår chokoladen er størknet, dyppes hele kuglen i tempereret chokolade. Vær opmærksom på, at chokoladen hæfter på pinden, da det er med til at sikre, at havregrynskuglen ikke glider af. Stik pindene i en skål med sukker, så chokoladen kan stå og størkne. Drys havregrynskuglerne let med kokosmel, inden chokoladen størkner helt. Nogle gange kan det være OK at sætte tingene på spidsen. |