Havregrynskugler på pind

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Kugler
250 g økologiske havregryn
150 g flormelis
100 g blødt smør
50 g kakaopulver
6-7 spsk. espresso
1-2 spsk. rom
Desuden
200 g chokolade, tempereret
Kokosmel til pynt
Slikkepinde-pinde
2 kg sukker (til at parkere pindene i, indtil chokoladen størkner)

Havregrynskugler på pind

Af: Tobias Hamann fra bogen "Tobias' jul"

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Ælt samtlige ingredienser sammen med håndkraft, og smag til med rom. Lad massen afkøle i køleskabet i 2 timer.

2
Færdig

Derefter

Temperer chokoladen, og kom den i en lille skål eller et glas, så den får en vis dybde at dyppe i. Dyp først spidsen af pindene i den tempererede chokolade, og sæt så en havregrynskugle på hver pind. Placér forsigtigt pindene med kugler på køl.

3
Færdig

Til sidst

Når chokoladen er størknet, dyppes hele kuglen i tempereret chokolade. Vær opmærksom på, at chokoladen hæfter på pinden, da det er med til at sikre, at havregrynskuglen ikke glider af. Stik pindene i en skål med sukker, så chokoladen kan stå og størkne. Drys havregrynskuglerne let med kokosmel, inden chokoladen størkner helt. Nogle gange kan det være OK at sætte tingene på spidsen.

previous
Honningkagetræ
next
Fransk nougat med chili

Add Your Comment