2 dl kold havregrød | |
1 dl mælk | |
1 æg | |
1 dl mel | |
1 tsk. kanel | |
1/2 dl rosiner | |
1/2 dl frisk eller tørret frugt/bær | |
lidt smør eller kokosolie til vaffeljernet |
De fleste har havregrød til overs i ny og næ.
Selv kommer jeg tit til at lave en alt for stor portion til to personer, og så ærgrer det mig at smide resten ud. I stedet gemmer jeg det overskydende og laver det til en slags havregrøds- og müslivafler med en blanding af frisk og tørret frugt/bær, f.eks. hakket æble, blåbær, rosiner eller dadler. Det er en god måde at få brugt havregrøden på – prøv selv.
1 Færdig | FØRSTBland havregrøden i en skål med mælk, så den bliver løsnet op igen. Tilsæt æg, mel og kanel, og rør godt rundt. |
2 Færdig | TIL SIDSTVend til sidst frugt og rosiner i dejen, og lad den trække ca. 5 minutter. Kom lidt smør eller kokosolie på vaffeljernet samt 1 dl dej på midten af pladen (dejen behøver ikke nå helt ud til kanten), og bag vaflerne i ca. 5 minutter, til de er lysebrune. Servér dem, som de er, eller top dem med yoghurt/skyr eller nøddesmør og frugt. |