Havregrødsvafler

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 dl kold havregrød
1 dl mælk
1 æg
1 dl mel
1 tsk. kanel
1/2 dl rosiner
1/2 dl frisk eller tørret frugt/bær
lidt smør eller kokosolie til vaffeljernet

Havregrødsvafler

Af: Camilla Stemann Jensen / Foto: Jesper Glyrskov

De fleste har havregrød til overs i ny og næ.
Selv kommer jeg tit til at lave en alt for stor portion til to personer, og så ærgrer det mig at smide resten ud. I stedet gemmer jeg det overskydende og laver det til en slags havregrøds- og müslivafler med en blanding af frisk og tørret frugt/bær, f.eks. hakket æble, blåbær, rosiner eller dadler. Det er en god måde at få brugt havregrøden på – prøv selv.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Bland havregrøden i en skål med mælk, så den bliver løsnet op igen. Tilsæt æg, mel og kanel, og rør godt rundt.

2
Færdig

TIL SIDST

Vend til sidst frugt og rosiner i dejen, og lad den trække ca. 5 minutter. Kom lidt smør eller kokosolie på vaffeljernet samt 1 dl dej på midten af pladen (dejen behøver ikke nå helt ud til kanten), og bag vaflerne i ca. 5 minutter, til de er lysebrune. Servér dem, som de er, eller top dem med yoghurt/skyr eller nøddesmør og frugt.

previous
Avocado smash-toast
next
Ramenburger med portobello og teriyaki

Add Your Comment