• Home
  • Dansk
  • Hakket jordbær med ribs, vaniljegræsolie og sorbet på grønne jordbær
Hakket jordbær med ribs, vaniljegræsolie og sorbet på grønne jordbær

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g grønne jordbær
500 g modne jordbær
125 g sukker
2 gode håndfulde vaniljegræs
2 dl vindruekerneolie
100 g ribs
Flormelis

Hakket jordbær med ribs, vaniljegræsolie og sorbet på grønne jordbær

Af: Christoffer Sørensen / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Når du skal lave sorbeten, blender du de grønne jordbær og sukkeret, inden du sigter pulpen gennem en finmasket trådsi. Kør sorbeten i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, fryser du sorbeten i fryseren.

2
Færdig

Derefter

Når du skal lave din vaniljegræsolie, varmer du olien op til 60-70 grader. Tilsæt vaniljegræs, og blend. Sigt, så du har den rene olie. Hvis du ikke har vaniljegræs, kan du skrabe vaniljekorn af en stang vanilje ud i olien.

3
Færdig

Og

Kør nu de modne jordbær gennem en kødhakker, eller hak dem groft med en køkkenkniv. Tilsæt ribs, og smag til med flormelis.

4
Færdig

Til sidst

Læg et par skefulde jordbær/ribs i en dyb tallerken. Tilsæt vaniljeolie og en kugle sorbet.

previous
Glaserede, pressede jordbær med saltet karamelis og sukkerroesirup
next
Jordbærsorbet i rødt

Add Your Comment