500 g grønne jordbær | |
500 g modne jordbær | |
125 g sukker | |
2 gode håndfulde vaniljegræs | |
2 dl vindruekerneolie | |
100 g ribs | |
Flormelis |
1 Færdig | FørstNår du skal lave sorbeten, blender du de grønne jordbær og sukkeret, inden du sigter pulpen gennem en finmasket trådsi. Kør sorbeten i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, fryser du sorbeten i fryseren. |
2 Færdig | DerefterNår du skal lave din vaniljegræsolie, varmer du olien op til 60-70 grader. Tilsæt vaniljegræs, og blend. Sigt, så du har den rene olie. Hvis du ikke har vaniljegræs, kan du skrabe vaniljekorn af en stang vanilje ud i olien. |
3 Færdig | OgKør nu de modne jordbær gennem en kødhakker, eller hak dem groft med en køkkenkniv. Tilsæt ribs, og smag til med flormelis. |
4 Færdig | Til sidstLæg et par skefulde jordbær/ribs i en dyb tallerken. Tilsæt vaniljeolie og en kugle sorbet. |