Gunkan med blåmuslinger og citron

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

80 ml sushiris
120 ml vand
1 spsk riseddike
18 blåmuslinger
1 dl vand
1 tangplade
Syltet ingefær
1 spsk japansk peberrod (wasabipulver)
Topping
Citron

Gunkan med blåmuslinger og citron

Af: Zoë Escher / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at koge risene som anvist på pakken, og bland de færdige ris forsigtigt med riseddiken. Herefter breder du risene ud, så de dækker bunden af et fad i et jævnt lag. Når risene er afkølet, er de klar til brug.

2
Færdig

Derefter

Blåmuslingerne skrubbes for snavs, og eventuelt ”skæg” fjernes. Husk, at det kun er de lukkede muslinger, der må bruges. Er muslingen åben, skal den smides ud.

3
Færdig

Og

Nu damper du blåmuslingerne i lidt vand tilsat et par dråber citronsaft.

4
Færdig

Og

Citronen vaskes, skæres i tynde skiver og til sidst i kvarte stykker. Overflødig væske klemmes ud af ingefæren, og den japanske peberrod blandes med lidt vand, til det får en fast konsistens.

5
Færdig

Og

Tangpladen klippes i brede, lange strimler (3,5 x 15 cm).

6
Færdig

Og

Dyp dine fingre i en skål med vand, så risen ikke hænger fast. Herefter tager du en lille klump ris i håndfladen og former den til en aflang kugle – en nigiri.

7
Færdig

Og

En tangstrimmel vikles tæt og forsigtigt rundt om riskuglen.

8
Færdig

Og

Tre muslinger lægges forsigtigt oven på riskuglen, inden for tangstrimlen.

9
Færdig

Og

Herefter placeres en skive citron forsigtig på gunkanen.

10
Færdig

Til sidst

Gunkanen placeres på en tallerken, som pyntes med ingefær og japansk peberrod. Servér med soja.

previous
Escargots a la provenciale
next
Let sprængt andebryst med fennikelremoulade og ristede hasselnødder

Add Your Comment