80 ml sushiris | |
120 ml vand | |
1 spsk riseddike | |
18 blåmuslinger | |
1 dl vand | |
1 tangplade | |
Syltet ingefær | |
1 spsk japansk peberrod (wasabipulver) | |
Topping | |
Citron |
1 Færdig | FørstStart med at koge risene som anvist på pakken, og bland de færdige ris forsigtigt med riseddiken. Herefter breder du risene ud, så de dækker bunden af et fad i et jævnt lag. Når risene er afkølet, er de klar til brug. |
2 Færdig | DerefterBlåmuslingerne skrubbes for snavs, og eventuelt ”skæg” fjernes. Husk, at det kun er de lukkede muslinger, der må bruges. Er muslingen åben, skal den smides ud. |
3 Færdig | OgNu damper du blåmuslingerne i lidt vand tilsat et par dråber citronsaft. |
4 Færdig | OgCitronen vaskes, skæres i tynde skiver og til sidst i kvarte stykker. Overflødig væske klemmes ud af ingefæren, og den japanske peberrod blandes med lidt vand, til det får en fast konsistens. |
5 Færdig | OgTangpladen klippes i brede, lange strimler (3,5 x 15 cm). |
6 Færdig | OgDyp dine fingre i en skål med vand, så risen ikke hænger fast. Herefter tager du en lille klump ris i håndfladen og former den til en aflang kugle – en nigiri. |
7 Færdig | OgEn tangstrimmel vikles tæt og forsigtigt rundt om riskuglen. |
8 Færdig | OgTre muslinger lægges forsigtigt oven på riskuglen, inden for tangstrimlen. |
9 Færdig | OgHerefter placeres en skive citron forsigtig på gunkanen. |
10 Færdig | Til sidstGunkanen placeres på en tallerken, som pyntes med ingefær og japansk peberrod. Servér med soja. |