1 kg gulerødder uden top | |
1 spsk æbleeddike | |
1 bdt. gulerødder med top | |
1 spsk honning | |
Frisk timian | |
Salt og peber | |
1 spsk olivenolie |
1 Færdig | FørstStart med at skrælle de topløse gulerødder, og kør dem til juice på en saftpresser. Kom gulerodssaften i en gryde, og lad den reducere til 1 deciliter sammen med æbleeddiken. |
2 Færdig | DerefterVask de resterende gulerødder grundigt. Varm en god stor pande op, og kom olivenolien ved. Rist gulerødderne i 3-4 minutter, og kom til sidst den reducerede gulerodssaft og honning ved. |
3 Færdig | Til sidstDryp eventuelt lidt mere æbleeddike over, hvis gulerødderne bliver for søde. Lad det simre et minuts tid. Kom rødderne over på et smukt fad, og drys timian, salt og friskkværnet peber over. Server straks. |