Gua bao

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 portion Dumplingdej Fa mian-dumplingdej (se side 22)
Til svinekødet
400 g (skåret i 1 cm tykke skiver) brystflæsk eller slag uden ben
5 cm (skåret i tykke skiver og knust) frisk ingefær
2 forårsløg
115 g lys muscovadorørsukker
3 spsk shaoxing-risvin
1 dl lys soja
2 spsk. mørk soja
2 stjerneanis
Til samling
1 portion Syltet gulerod og kinaradise
¼ agurk
1 bundt frisk koriander
2 forårsløg
1 stor rød chili
1 håndfuld ristede peanuts
1 spsk. hoisin-sauce
½ spsk. sriracha-sauce

Gua bao

Af: Pippa Middlehurst / Foto: PR

Gua bao fyldes med saftigt rød-braiseret brystflæsk. I Taiwan er gua bao også kendt som ho ka ti, hvilket oversat ord for ord betyder ”tiger bider gris”. Dette skyldes, at man synes, at bollerne, når de er samlet, ligner en tigermund med et stykke saftigt svinekød mellem tænderne.

Giver 14 boller.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Varm 1 spsk. olie på en tykbundet stegepande. Kom svinekødsskiverne på, når olien er varm, og steg dem på begge sider ved høj varme, til de er sprøde og brune, og tag dem så af panden, og stil dem til side for at hvile.

2
Færdig

DEREFTER

Steg ingefær og forårsløg ved jævn varme på den samme pande i fedtet fra svinekødet i 30 sekunder, til det begynder at dufte. Tilsæt sukker under konstant omrøring. Det vil hurtigt karamellisere, men det vil også hurtigt brænde på, hvis du lader det passe sig selv. Det bør begynde at boble og smelte efter 1-2 minutter.

3
Færdig

OG

Kom svinekødet tilbage på panden, og vend det med den karamelliserede væde. Tilsæt dernæst risvin. Bring det i kog, og arbejd det godt ind i kødet. Hæld derefter 4,5 dl vand ved, og tilsæt soja og stjerneanis. Bring det i kog igen, og skru ned på lav varme. Dæk med låg, og lad det simre i mindst 1-2 timer; jo længere du lader kødet simre, des mere mørt og saftigt vil det blive.
Mens svinekødet braiserer, forbereder du dine toppings og blander hoisin- og sriracha-sauce sammen.

4
Færdig

OG

Slå luften ud af fa mian-dejen ved at ælte den. Del dejen i 14 lige store stykker (hver med en vægt på cirka 50 g). Rul dem til kugler, og rul så hver kugle ud i en oval form, som er 20 cm lang og 8 cm bred. Pensl halvdelen af hver oval med et meget tyndt lag olie, og fold ovalerne sammen på midten. Læg dem i en dampkurv beklædt med bagepapir.

5
Færdig

OG

Lad dine bao hæve i 15 minutter. Damp bollerne i kurven over en gryde med kogende vand i 8 minutter, til de er blevet til bløde, lette puder. Sæt bollerne til side i damperen i 5 minutter med låget på for at køle af til stue-temperatur, inden de serveres med fyldet. Mens bollerne køler af, tages svinekødet op af braiseringsvæden og lægges til at hvile på en tallerken. Nu er det tid til at samle det hele!

6
Færdig

TIL SIDST

Ved samling åbnes hver bolle og smøres med et lag sriracha-hosin-sauce. Tilsæt lidt snittede grøntsager og dernæst en saftig skive braiseret svine-kød. Top med koriander, lidt forårsløg og chili og et drys knuste peanuts.

7
Færdig

TIP:

Tip: For at spare tid kan du bruge frisksnittede radiser som erstatning for de syltede gulerødder og kinaradiser. Du kan bytte toppings ud og ændre dem, som du har lyst. Traditionelle gua bao er toppet med søde, knuste peanuts, koriander og sui mi ya cai (syltet sareptasennep). Jeg kan godt lide at spise mine med masser af sprøde grøntsager som i denne opskrift.

previous
Saltbagt honningrødvinsglaseret selleri
next
Hverdags-gyoza med grøntsagsfyld

Add Your Comment