2 l vand | |
1 spsk te | |
200 g sukker | |
1 kombuchamoder + 1 dl færdig kombucha | |
1 stort glas (2,5 l) |
1 Færdig | FørstBring vandet i kog, sluk under gryden, og tilsæt teen. Lad den trække i cirka 3 minutter. Sigt væsken over i glasset, og rør sukkeret ud heri, mens teen stadig er meget varm. Stil glasset til afkøling på køkkenbordet, indtil teen når stuetemperatur. Tilsæt kombuchamoderen og færdig kombucha. Det er vigtigt, moderen ikke kommes i for varm te, da den så vil blive slået ihjel. |
2 Færdig | DerefterDæk nu glasset til med et stykke køkkenrulle eller en klud, og lad det stå et lunt, mørkt sted, for eksempel i en køkkenskuffe eller pakket ind i et klæde og placeret tæt på et varmeapparat. Varme er nødvendig, når bakterierne nu skal i gang med at ‘spise’ sukkeret. |
3 Færdig | Til sidstSmag undervejs (første gang efter en uges tid), om din kombucha er ved at være færdig. Med denne mængde sukker skal du dog regne med, der går cirka 2 uger, før kombuchaen er klar og ikke længere for sød. Når smagen er god, tager du kombuchamoderen op. Opbevar den i et eller to glas sammen med noget af kombuchaen til næste gang, du skal brygge. |