Grov ærtepuré med kulmule i sprød crust

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

300-400 g kulmule
½ lys øl (ca. 1 ½ dl)
2 spsk hvedemel
½ tsk bagepulver
5 kviste timian
1 stk. citron
100 g panko
100 g cornflakes
100 g rasp
2 kg ubælgede ærter
1 spsk smør
2 stk. skalotteløg
1 fed hvidløg
Olie til fritering

Grov ærtepuré med kulmule i sprød crust

Af: Mads Tiedemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bælg dine ærter. Hvis du har en juicer, så juice bælgene, og smag puréen til med juicen derfra. Snit hvidløg og skalotteløg fint, og sautér dem let af i smørret. Smid ærterne ned til løgene, og vend det hele sammen.

2
Færdig

Derefter

Blend massen alt efter, hvor fin/grov du vil have den. Smag til med saften (eventuelt ærtejuicen) fra den nu skrælfrie citron, salt og peber. Du kan både servere ærtepuréen varm og kold.

3
Færdig

Og

Nu skal du tilberede kulmulen. Fjern skindet på fisken, og skær fileten i passende stykker. Riv bladene af timianen, og riv halvdelen af citronskrællen ned i en skål. Tilsæt en halv øl, sigt mel og bagepulver i, og rør massen homogen.

4
Færdig

Og

Knus cornflakesene groft, og bland dem med raspen og pankoen, så har du din panering.

5
Færdig

Og

Varm olien op til cirka 130 grader. Vend stykkerne af kulmule i øldejen, derefter over i paneringen og derfra over i olien. Fritér dem, til de er let gyldne, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

6
Færdig

Til sidst

Drys stykkerne af kulmule med groft salt inden servering, og riv den sidste halve side af citronen ud over.

previous
Pasta carbonara
next
Syltede kantareller

Add Your Comment