300-400 g kulmule | |
½ lys øl (ca. 1 ½ dl) | |
2 spsk hvedemel | |
½ tsk bagepulver | |
5 kviste timian | |
1 stk. citron | |
100 g panko | |
100 g cornflakes | |
100 g rasp | |
2 kg ubælgede ærter | |
1 spsk smør | |
2 stk. skalotteløg | |
1 fed hvidløg | |
Olie til fritering |
1 Færdig | FørstBælg dine ærter. Hvis du har en juicer, så juice bælgene, og smag puréen til med juicen derfra. Snit hvidløg og skalotteløg fint, og sautér dem let af i smørret. Smid ærterne ned til løgene, og vend det hele sammen. |
2 Færdig | DerefterBlend massen alt efter, hvor fin/grov du vil have den. Smag til med saften (eventuelt ærtejuicen) fra den nu skrælfrie citron, salt og peber. Du kan både servere ærtepuréen varm og kold. |
3 Færdig | OgNu skal du tilberede kulmulen. Fjern skindet på fisken, og skær fileten i passende stykker. Riv bladene af timianen, og riv halvdelen af citronskrællen ned i en skål. Tilsæt en halv øl, sigt mel og bagepulver i, og rør massen homogen. |
4 Færdig | OgKnus cornflakesene groft, og bland dem med raspen og pankoen, så har du din panering. |
5 Færdig | OgVarm olien op til cirka 130 grader. Vend stykkerne af kulmule i øldejen, derefter over i paneringen og derfra over i olien. Fritér dem, til de er let gyldne, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. |
6 Færdig | Til sidstDrys stykkerne af kulmule med groft salt inden servering, og riv den sidste halve side af citronen ud over. |