200 g grønkål | |
1-2 fed hvidløg | |
Ca. 1 ¼ dl ekstra jomfruolivenolie | |
1 tsk citronsaft | |
½ avocado | |
Salt | |
30 g ristede pinjekerner |
1 Færdig | FørstRens kålen grundigt, og skær stilkene fra bladene. Saml bladene i en bunke, og skær i store stykker. De stilke, der er saftspændte, skæres i tynde skiver, mens de øvrige kasseres. Bring vand i kog i en gryde og kom stilke og blade i. Kog uden låg 1 minut. Hjælp kålen ned under vandet med en ske. Dræn og køl af. |
2 Færdig | Til sidstBlend kålen groft med hvidløg, olie, citron, avocado og lidt salt. Kom pinjekerner i og blend til ønsket konsistens. Finjustér med salt. Tip: Brug pestoen til pasta, ris, quinoa eller andre korn, i sandwich etc. og prøv at komme en skefuld i suppe ved servering. Jeg laver pestoen ret tyk, så den også er nem at bruge som pålæg. Du kan naturligvis tilsætte mere olie og også parmesanost, hvis du har lyst. |