Grøn tabouleh med perlebyg

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g perlebyg
300 g haricots verts
2 grønne peberfrugter
6 forårsløg
koldpresset jomfruolivenolie
3 dl ærter, gerne friskpillede
300 g frisk spinat
flagesalt
1 bundt frisk mynte
1 bundt frisk persille
3 økologiske limefrugter
3-4 spsk za'atar (se nedenfor)
Za'atar
2 spsk sesamfrø
1 spsk solsikkekerner eller græskarkerner
fintrevet skal af 1 økologisk citron
1 spsk tørret timian
1 spsk tørret oregano
2 tsk sumak
1 tsk flagesalt

Grøn tabouleh med perlebyg

Af: Ditte Ingemann & Anne Hjernøe fra bogen 'Krydret' / Foto: David Loftus

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kog perlebyggen i letsaltet vand efter anvisningen på posen. Nip bønnerne og skær dem i mindre stykker. Rens peberfrugterne og skær dem i mindre tern. Hak forårsløgene fint og spinaten groft. Steg bønnerne på en pande i lidt olivenolie sammen med peberfrugt og forårsløg i et par minutter. Vend ærterne og spinaten i og smag til med salt.

2
Færdig

Til sidst

Vend de stegte grøntsager i den lune, kogte perlebyg sammen med store mængder finthakket mynte og persille samt revet limeskal. Smag taboulehen til med limesaft og lidt olivenolie. Kom den på et fad og drys med za’atar.

previous
Pouchkine-te-tærte
next
Empanadas møder samosa

Add Your Comment