1 stk. andebryst | |
1 dl sukker | |
½ dl salt | |
½ l vand | |
1 spsk smør | |
¼ savojkål | |
1 æble, skåret i tern | |
100 g fast blåost (f.eks. kornblomst) | |
1 spsk æblecidereddike | |
2 spsk rapsolie | |
Saften af en citron | |
1 håndfuld valnødder |
1 Færdig | FørstKog salt, sukker og vand op, og lad andebrystet sprænge heri i cirka 12 timer. Tag andebrystet op af lagen, og dup det tørt. |
2 Færdig | DerefterRids fedtet, og steg brystet i cirka 5 minutter på hver side ved høj varme på en tykbundet pande. Lad det trække cirka 15 minutter, før du skærer det ud. |
3 Færdig | OgImens deler du savojkålen i to stykker med stilk på. Vend dem i 1 spiseskefuld olie, og grill dem hurtigt på en grillpande. |
4 Færdig | OgRør en dressing af æblecidereddike, citronsaft og 1 spiseskefuld rapsolie. |
5 Færdig | Til sidstServér den grillede kål med skiveskåret andebryst samt æbletern drysset ovenpå. Smuldr til sidst blåost og valnødder over, og dryp dressing over det hele. |