1 portion grillet polenta | |
250 g cime di rapa | |
1 fed hvidløg, finthakket | |
½ rød chili, fintsnittet | |
5 spsk. olivenolie | |
20 g smør | |
2 spsk. citronsaft | |
150 g stracchino | |
Havsalt og friskkværnet peber |
Cime di rapa & Stracchino
Cime di rapa er en vild broccoli, som
har en stærk smag a la peberrod.
Stracchino er en italiensk friskost
lavet på komælk.
1 Færdig | FØRSTSkyl cime di rapaen og skær den ud i mindre stykker på ca. 3 cm. |
2 Færdig | DEREFTERKog den i letsaltet vand i 2-3 min., til den er let mør. Tag den op og kom den i koldt vand, så den hurtigt køles ned – ellers kan den godt miste sin flotte grønne farve. Hæld vandet fra, når cime di rapaen er kølet ned, og lad den dryppe godt af. |
3 Færdig | OGSauter hvidløg og chili i 4 spsk. olivenolie på en stor pande i ca. 10 sek., men uden at de tager farve. Tilsæt den kogte og afdryppede cime di rapa og smør. Vend det godt sammen, smag til med havsalt og friskkværnet peber og tilsæt til sidst citronsaft. |
4 Færdig | TIL SIDSTLæg de varme grillede polentastykker på en tallerken, læg den sauterede cime di rapa ovenpå og derefter nogle skefulde stracchino. Dryp til sidst med 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie og drys med friskkværnet peber. |