2 rensede makreller | |
1/2 - 1 hel spidskål (afhængigt af størrelse) | |
300 g nye ærter | |
1 bdt radiser | |
1 lille håndfuld dild | |
evt. ærteskud | |
Rygeostcreme | |
1/2 dl rygeost | |
1/2 dl cremefraiche 18 % | |
1/2 citron, saften heraf | |
salt og peber |
Makrel er eminent på grill, og med spidskål, radiser og rygeost er
det dejlig let og lækker sommermad.
1 Færdig | FØRSTRør rygeost og cremefraiche sammen, og smag til med citronsaft, salt og peber. |
2 Færdig | DEREFTERSkær spidskålen i kvarter og grill den, til den er let brændt og har tydelige grillstreger. |
3 Færdig | OGGrill makrellerne, evt. i en grillbakke, til de er gyldne. |
4 Færdig | OGKom den grillede kål på et fad, og fordel rygeostecremen over, eller server ved siden af. |
5 Færdig | OGBælg ærterne. Skyl radiserne, skær top og bund af, og snit dem i fine skiver. Tilføj begge dele på tallerkenen. |
6 Færdig | TIL SIDSTHak dilden groft, og drys den over. |