1 majskylling (ca. 1 ½ kg) | |
2 spsk rapsolie | |
Fintrevet skræl af en citron | |
3-4 stilke frisk rosmarin | |
1 tsk akaciehonning | |
2 spsk grovkornet dijonsennep | |
Friskkværnet peber og groft salt | |
2 majskolber, flækket i grove stykker | |
2 porrer, snittet på langs | |
En god håndfuld små kartofler, der har fået et opkog | |
2 spsk olivenolie |
1 Færdig | FørstSkær hele kyllingen ned ved ryggen, og pres den flad. |
2 Færdig | DerefterPisk rapsolie, sennep, rosmarin, citron og honning til en lind marinade. |
3 Færdig | OgSmør kyllingen grundigt ind i marinaden, og lad den gerne trække køligt i en times tid. Imens varmer du grillen godt op. |
4 Færdig | OgSmid kyllingen på den glohede grill, og lad den stege cirka 20 minutter på hver side. Drys med rigeligt salt og peber på begge sider. |
5 Færdig | OgNår der er 10 minutter tilbage af grilltiden, lægger du også majskolber, porrer og kartofler på grillen og griller dem, til de har taget farve. |
6 Færdig | Til sidstServér hele herligheden med en grøn salat og groft brød til. |