Grillet gedeost med rabarber og vinaigre

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 stk. friske rabarberstilke
1 spsk smør
2 spsk rørsukker
1 spsk balsamico
6 flotte skiver gedeost (for eksempel Soignon)
6 skiver rugbrød, tyndtskåret
1 stor håndfuld valnødder
6 store håndfulde spæde salatblade
Saften af en citron
2 spsk olivenolie
1 spsk ufortyndet hyldeblomstsaft

Grillet gedeost med rabarber og vinaigre

Af: Mads Persson / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Smelt smørret på en pande, skær rabarberstilkene i halve, og steg dem ved lav varme i smørret i cirka 5 minutter, eller til de er let møre. Tilsæt sukker og balsamico, og lad det karamellisere let omkring rabarberne. Tag dem af varmen, og køl ned.

2
Færdig

Derefter

Rist de tynde rugbrødsskiver i en brødrister eller under grilllegemet i ovnen. De skal være helt sprøde. Læg en cirka 1 centimeter tyk skive gedeost på hvert rugbrød, og grill dem i ovnen i cirka 2 minutter, til gedeosten er letbrunet og smeltet.

3
Færdig

Til sidst

Vask salatbladene, og fordel dem på 6 tallerkner, anret rugbrødet med gedeosten ovenpå salatbladene, og fordel også rabarberne på salaten. Slut af med at drysse valnødder samt en dressing på citronsaft, olie og hyldeblomstsaft over salatbladene.

previous
Chili- og appelsinmarinerede sild
next
Sakebraiseret yuba med sprødt yubaskind, tomatcrunch og aspargescrudité

Add Your Comment