Blæksprutte | |
1 dansk blæksprutte, renset | |
1 bdt. basilikum | |
3 fed hvidløg i skiver | |
1 citron | |
1 dl olivenolie | |
Jordskokkepuré | |
1 kilo jordskokker, renset med skræl på | |
2 spsk rapsolie | |
1 citron (saften) | |
1 dl olivenolie | |
Salt | |
Blæksauce | |
½ l hønsefond | |
1 stjerneanis | |
1 bdt. estragon (pluk og gem stilkene) | |
2 spsk blæksprutteblæk | |
1 citron (saften) | |
Salt | |
1-2 spsk "Thick and easy” fortykkelsesmiddel | |
Syltet citronskal | |
1 økologisk citron | |
25 g sukker | |
25 g vand | |
Salt | |
Valnødder og oliven | |
30 g valnødder | |
1 glas kalamataoliven uden sten |
1 Færdig | FørstSkær blæksprutten op fra den åbne ende op til spidsen, og del den i fire stykker. Læg stykkerne op i en beholder, og kom alle ingredienser til marinaden i. Dæk med køkkenfilm, og sæt på køl mindst et par timer. |
2 Færdig | DerefterKrydr blæksprutterne med salt, og grill dem et par minutter på hver side. Lad dem køle af. Skær dem til sidst tynde med en skarp kniv, og vend dem i olivenolie og citronsaft. |
3 Færdig | OgVend jordskokkerne i lidt af rapsolien, og krydr med salt. Bag dem i en 170 grader varm ovn, indtil de er møre. Kør dem i en blender med en smule vand og olivenolie, til det bliver til en lind puré. Smag til med citronsaft, salt og peber. |
4 Færdig | OgLad hønsefonden simre i en halv time sammen med stjerneanisen og estragonstilkene. Tilsæt blæk, og kog et par minutter. Tag din stjerneanis op, og kom resten af puréen i en blender med friske estragonblade. Kør på høj hastighed, og tilsæt dit fortykkelsesmiddel imens. Sigt saucen op i en ny beholder, og smag den til med lidt citronsaft og salt. |
5 Færdig | OgSkær citronskallen i tynde skiver. Kog dem i saltet vand i et minut, inden du sigter dem. Kog sukker og vand op, og tilsæt saften fra citronen. Kom citronskallen i, og opbevar på køl. |
6 Færdig | OgValnødderne skal bages gyldne i en 165 grader varm ovn. Køl dem af, og hak dem groft. |
7 Færdig | OgTør olivenerne i en 90 grader varm ovn i et par timer, indtil de er sprøde. Hak dem med en skarp kniv. |
8 Færdig | Til sidstAnret som på billedet. |