Grillet blæksprutte med jordskokkepuré, sprøde oliven og valnødder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Blæksprutte
1 dansk blæksprutte, renset
1 bdt. basilikum
3 fed hvidløg i skiver
1 citron
1 dl olivenolie
Jordskokkepuré
1 kilo jordskokker, renset med skræl på
2 spsk rapsolie
1 citron (saften)
1 dl olivenolie
Salt
Blæksauce
½ l hønsefond
1 stjerneanis
1 bdt. estragon (pluk og gem stilkene)
2 spsk blæksprutteblæk
1 citron (saften)
Salt
1-2 spsk "Thick and easy” fortykkelsesmiddel
Syltet citronskal
1 økologisk citron
25 g sukker
25 g vand
Salt
Valnødder og oliven
30 g valnødder
1 glas kalamataoliven uden sten

Grillet blæksprutte med jordskokkepuré, sprøde oliven og valnødder

Af: Spuntino / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær blæksprutten op fra den åbne ende op til spidsen, og del den i fire stykker. Læg stykkerne op i en beholder, og kom alle ingredienser til marinaden i. Dæk med køkkenfilm, og sæt på køl mindst et par timer.

2
Færdig

Derefter

Krydr blæksprutterne med salt, og grill dem et par minutter på hver side. Lad dem køle af. Skær dem til sidst tynde med en skarp kniv, og vend dem i olivenolie og citronsaft.

3
Færdig

Og

Vend jordskokkerne i lidt af rapsolien, og krydr med salt. Bag dem i en 170 grader varm ovn, indtil de er møre. Kør dem i en blender med en smule vand og olivenolie, til det bliver til en lind puré. Smag til med citronsaft, salt og peber.

4
Færdig

Og

Lad hønsefonden simre i en halv time sammen med stjerneanisen og estragonstilkene. Tilsæt blæk, og kog et par minutter. Tag din stjerneanis op, og kom resten af puréen i en blender med friske estragonblade. Kør på høj hastighed, og tilsæt dit fortykkelsesmiddel imens. Sigt saucen op i en ny beholder, og smag den til med lidt citronsaft og salt.

5
Færdig

Og

Skær citronskallen i tynde skiver. Kog dem i saltet vand i et minut, inden du sigter dem. Kog sukker og vand op, og tilsæt saften fra citronen. Kom citronskallen i, og opbevar på køl.

6
Færdig

Og

Valnødderne skal bages gyldne i en 165 grader varm ovn. Køl dem af, og hak dem groft.

7
Færdig

Og

Tør olivenerne i en 90 grader varm ovn i et par timer, indtil de er sprøde. Hak dem med en skarp kniv.

8
Færdig

Til sidst

Anret som på billedet.

previous
Makrel med salsa rossa og karamelliseret fennikel
next
Carpaccio af kalv med rødbede, kapersmayonnaise og vincotto

Add Your Comment