Grillede torskebugben med sojamarinade

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 stk. store torskebugben Bugbenet er en meget lidt brugt udskæring, der sidder lige bag hovedet på torsken. Bed din fiskehandler om at lægge nogle til side, gerne fra store torsk, inden han bruger dem til fiskefond eller lignende.
1 dl soja
1 spsk honning
1 dl sesamolie
1 dl citronsaft
1 skalotteløg
2 forårsløg
1 chili

Grillede torskebugben med sojamarinade

Af: Frederik Bille Brahe & Peter Nøhr Christensen / Foto: Ann Sophie von Bülow

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bugbenene skæres fri for små sener og skind.

2
Færdig

Derefter

Skalotteløg, forårsløg og chili hakkes fint og udblødes i vand i en time. Soja, citronsaft, honning og sesamolie blandes sammen og tilsættes chili og løg.

3
Færdig

Og

Bugbenene marineres i halvdelen af lagen i mindst fire timer – gerne længere.

4
Færdig

Til sidst

Benene grilles på pande eller grill, til de er glasklare i kødet og anrettes med resten af marinaden.

previous
Jordbær med yoghurt og mynte
next
Grydestegt blomkål, tørrede oliven og bagt svinebov

Add Your Comment