• Home
  • Frokost
  • Grillede courgetter med lun yoghurt og safransmør
Grillede courgetter med lun yoghurt og safransmør

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

30 g usaltet smør
1/4 tsk let stødte safrantråde
4 små (ca 600g) flækkede courgetter
2 1/2 spsk olivenolie
1 tsk majsstivelse
300 g græsk yoghurt
2 fed hvidløg knuste
1/2 tsk tørret mynte
3/4 tsk ristede og let saltede korianderfrø
1 1/2 spsk mynteblade
1/2 citron
salt
sort peber

Grillede courgetter med lun yoghurt og safransmør

Af: Yotam Ottolenghi & Noor Murad / Fra bogen: Shelf Love / Foto: Elena Heatherwick

Opskriften er inspireret af kousa b’laban, en levantisk ret med farserede babycourgetter eller -græskar tilberedt i yoghurt. I denne forenklede udgave tilberedes yoghurtsaucen og de grillede courgetter hver for sig og serveres med en hurtig gang safransmør dryppet over.

Det er lidt af en kunst at varme yoghurt uden at få det til at skille; stabilisatorer såsom majsstivelse eller æggeblommer hjælper som regel, og det samme gør forsigtig opvarmning under konstant omrøring til lige under kogepunktet. Resultatet er en supercremet, syrlig sauce, der er fantastisk til courgetterne her, men også til andre grillede grøntsager, saftige kødudskæringer eller endda som pastasauce.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Forvarm ovnen på grillfunktion.

2
Færdig

DEREFTER

Lun smør og safran ved middelvarme i en lille kasserolle. Stil kasserollen til side, når smørret er smeltet, og lad det trække.

3
Færdig

OG

Læg courgetterne i en bradepande med bagepapir, og vend dem med 2 spsk olie, ⅓ tsk salt og et godt drys friskkværnet peber. Læg dem med skærefladen opad, og grill dem i 15 20 minutter, til de er flot brankede og møre.

4
Færdig

OG

Gør saucen klar, når der er ca. 10 minutter tilbage af grilltiden:

Rør majsstivelsen ud i 3 spsk vand i en stor skål, og tilføj så yoghurt, hvidløg, tørret mynte, den resterende ½ spsk olie og ½ tsk salt. Rør grundigt rundt, og hæld så blandingen i en stor slip let-sauterpande. Lun den igennem ved middelvarme under konstant omrøring i ca. 10 minutter, eller til den er gennemvarm og tyknet let. Saucen må ikke koge, da det vil få den til at skille.

5
Færdig

TIL SIDST

Hæld den lune yoghurtsauce i et dybt fad, og læg courgetterne i med grillsiden opad. Dryp safransmørret over, og drys med korianderfrø og mynteblade. Dryp den halve citron over, og server courgetterne straks.

6
Færdig

TIP:

– Ingen safran? Brug et nip gurkemeje i stedet for.

previous
Asian style kødboller
next
Laks med za’atar og tahin

Add Your Comment