• Home
  • Dansk
  • Gravad laks med brun farin og rosenpeber
Gravad laks med brun farin og rosenpeber

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Gravad laks
1 spsk. rosenpeber
2 spsk. brun farin
½ spsk. sennepsfrø
1 spsk. flagesalt
500 g fersk laks
Rødbedespirer
Shiso
Urtecreme
200 g cream cheese
1 stor håndfuld brøndkarse (eller evt. persille eller rucola)
Saft af ½ citron
Salt
Peber

Gravad laks med brun farin og rosenpeber

Opskrift: Agnete og Poul Wulff / Foto: Stine Christiansen

Gravad laks er råmarineret, og derfor kræver det et rigtig godt stykke fisk, så du er sikker på både smag og sundhed. Fortæl en fiskehandler, hvad du skal bruge fisken til, så han kan finde et stykke parasitfri fisk til dig.

Sådan gør du

1
Færdig

Dag 1: Gravad laks

Knus rosenpeberen i en morter. Bland den med brun farin, sennepsfrø og salt, og gnub laksen godt ind i blandingen. Stik huller i laksen med en kødnål, så marinaden lettere kan trænge ind i fisken. Pak laksen ind i husholdningsfilm, og kom den i en frysepose. Læg den i køleskabet i minimum 1 døgn.

2
Færdig

Dag 2

Blend cream cheese og brøndkarse i en blender, til du har en ensfarvet grøn masse. Smag til med citron, salt og peber. Skær laksen i mundrette bidder. Anret dem i små skåle eller på et fad. Pynt med rødbedespirer og den japanske urt shiso. Hvis du ikke kan få fat i det, kan du sagtens pynte med dild i stedet. Server urtecremen ved siden af laksen i en skål, eller brug en stjernetylle, og lav små toppe af cremen.

previous
Mandelcroissant med remonce
next
Hønsesalat forklædt som waldorfsalat

Add Your Comment