Granfromage | |
6 blade husblas | |
1 dl vand | |
150 g sukker | |
400 g græsk yoghurt | |
Saften fra en lime | |
½ dl lage fra sødtsyltede granskud | |
20 g sødtsyltede granskud | |
2 dl piskefløde | |
Karamelliseret nøddebund | |
50 g hasselnødder | |
50 g smør | |
50 g flormelis | |
1 spsk piskefløde | |
1 tsk gransirup | |
½ spsk hvedemel |
1 Færdig | FørstSæt husblassen i blød i en stor skål med koldt vand. Kom vand og sukker i en gryde, og opvarm det ved lav varme, til sukkeret er smeltet. Lad det køle lidt af. |
2 Færdig | DerefterBland yoghurten i en skål med limesaften og lagen. Hak skuddene fint, og tilsæt dem. Rør det hele godt rundt. Tag husblassen op, og klem lidt af vandet af. Kom den ned i gryden til sukkervandet, og smelt den ved lav varme. Tag gryden af blusset. |
3 Færdig | OgNår blandingen er håndvarm, piskes den i yoghurtmassen i en tynd stråle. Stil den i køleskabet i en halv til en hel time. Når fromagen begynder at stivne, pisker du fløden til en let flødeskum, der vendes i. |
4 Færdig | OgAnret fromagen i en serveringsskål, og stil den tilbage på køl, til den er stivnet. |
5 Færdig | OgNødderne ristes og hakkes fint. Smelt smørret. Tag gryden af blusset, og tilsæt |
6 Færdig | Til sidstRør blandingen godt sammen. Sæt klatter med god afstand på bagepladen med en ske. Bag ved 200 grader 4-6 minutter. Lad dem køle af, og bræk dem i store stykker. Server til granfromage. |