Granfromage og karamelliseret nøddebund

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Granfromage
6 blade husblas
1 dl vand
150 g sukker
400 g græsk yoghurt
Saften fra en lime
½ dl lage fra sødtsyltede granskud
20 g sødtsyltede granskud
2 dl piskefløde
Karamelliseret nøddebund
50 g hasselnødder
50 g smør
50 g flormelis
1 spsk piskefløde
1 tsk gransirup
½ spsk hvedemel

Granfromage og karamelliseret nøddebund

Af: Johanne S. Bjørndahl og Julie A. Swane / Foto: Morten Holtum

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Sæt husblassen i blød i en stor skål med koldt vand. Kom vand og sukker i en gryde, og opvarm det ved lav varme, til sukkeret er smeltet. Lad det køle lidt af.

2
Færdig

Derefter

Bland yoghurten i en skål med limesaften og lagen. Hak skuddene fint, og tilsæt dem. Rør det hele godt rundt. Tag husblassen op, og klem lidt af vandet af. Kom den ned i gryden til sukkervandet, og smelt den ved lav varme. Tag gryden af blusset.

3
Færdig

Og

Når blandingen er håndvarm, piskes den i yoghurtmassen i en tynd stråle. Stil den i køleskabet i en halv til en hel time. Når fromagen begynder at stivne, pisker du fløden til en let flødeskum, der vendes i.

4
Færdig

Og

Anret fromagen i en serveringsskål, og stil den tilbage på køl, til den er stivnet.

5
Færdig

Og

Nødderne ristes og hakkes fint. Smelt smørret. Tag gryden af blusset, og tilsæt
flormelis under omrøring. Tilsæt fløde, sirup og mel og til sidst de hakkede nødder.

6
Færdig

Til sidst

Rør blandingen godt sammen. Sæt klatter med god afstand på bagepladen med en ske. Bag ved 200 grader 4-6 minutter. Lad dem køle af, og bræk dem i store stykker. Server til granfromage.

previous
Arme riddere, pistacieis, pekannødder og honning
next
Speltsotto med graneddike

Add Your Comment