Gran

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Granis
½ l vand
110 g sukker
1 blad gelatine
40 g friske grannåle
Lidt citron
Kandiseret kvan
3 l vand
300 g sukker
Kvan
Granfudge
300 g sukker
100 g smør
½ l fløde
1 dl granolie (friske granskud blendet med solsikkekerneolie)

Gran

Af: Jakob Mielcke / Foto: Wichmann + Bendtsen

Sådan gør du

1
Færdig

Granis

1. Kog en sukkerlage af vand og sukker - tilsæt gelatinen.

2. Køl lagen ned, og smag den til med lidt citronsaft.

3. Blendes lagen med nålene, og frys den med nitrogen.

2
Færdig

Kandiseret kvan

1. Sukker og vand koges op, og hældes over kvanen. Film det, og stil det på køl i 6 timer.

2. Tag kvanen op, kog lagen op, og tilsæt sukkeret. Hæld lagen over kvanen igen, film det på ny, og stil det på køl i 6 timer. Det gentages 6 gange i alt.

3
Færdig

Granfudge

1. Karamellisér sukkeret, inden du kommer smør og derefter fløde på.

2. Lad det koge sammen, og reducér til cirka halvdelen.

3. Blend granolien i med en stavblender.

4
Færdig

Anretning

Anret som vist på billedet med shisoblade og granskud.

previous
Birk
next
Nøddetærte med ganache og figner

Add Your Comment