# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Græskarpizza med æble, bacon og bløde løg
Græskarpizza med æble, bacon og bløde løg

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

400 g revet græskar (grå type, fx crown prince)
150 g havregryn
150 g valnøddekerner
4 æg
4 spsk olivenolie
60 g revet cheddar
Frisk rosmarin
Salt og peber
Fyld
8 løg i mellemstørrelse
2 spsk smør
300 g bacon
3 æbler
375 g mascarpone
2 tsk røget paprika
Evt. lidt valnødder og rød syre til pynt

Græskarpizza med æble, bacon og bløde løg

Af: Søren Staun fra bogen 'Græskar'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd ovnen på 200 °C med bageplader i. Græskar klargøres, rives groft og vejes af til 400 g. Havregryn og valnødder blendes til mel.

2
Færdig

Derefter

Græskar og havregrynsmel blandes sammen med resten af ingredienserne i en foodprocessor til en ensartet masse. Bundene rulles ud mellem 2 stykker bagepapir og forbages i 15 minutter ved 200 °C – lad dem køle af.

3
Færdig

Og

Løgene skæres i skiver og steges langsomt i smør ved middelvarme, så de karamelliserer. De skal være helt gyldne. Regn med ca. 25-30 minutter. Bacon steges sprødt, og æblerne skæres i skiver. Mascarpone røres op med røget paprika. Smør mascarpone på pizzabundene.

4
Færdig

Til sidst

Kom æbler, løg og bacon på og bag pizzaerne i ca. 7 minutter ved 200 °C. Top evt. med grofthakkede valnøddekerner og lidt frisk rød syre eller andet grønt.

previous
Veggieburgere med græskarrösti
next
Kroketter med cheddar og pancetta

Add Your Comment