Græskar med svampe, linser og ricotta

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

300 g hokkaidogræs- kar, uden kerner og skræl
1 tsk ahornsirup
2 spsk olivenolie
salt og peber
3 laurbærblade
150 g kogte grønne linser evt. fra dåse
1/2 tsk chiliflager eller stødt chili
revet skal af 1/2 - 1 lime
150 g champignon i tykke skiver
200 g ricotta

Græskar med svampe, linser og ricotta

Af: Anne van der Merwede / Foto: PR

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Skær græskarkødet i stykker på ca. 3 cm, og kom dem i et ovnfast fad. Vend græskarstykkerne med sirup og halvdelen af olien. Krydr med salt og peber. Læg laurbærbladene i fadet, og sæt det i en 200 °C varm ovn i 15 minutter.

2
Færdig

DEREFTER

Tag fadet ud, og tilsæt linser, resten af olien, chili- flager, limeskal og champignon. Vend det hele godt rundt, og tilsæt eventuelt lidt mere olie.

3
Færdig

TIL SIDST

Lav et hul i fyldet midt i fadet, og placer ricottaosten heri. Den skal forblive i et helt stykke. Dryp med olie. Sæt fadet i ovnen igen i ca. 30 minutter, til overfladen på riccotaen er let gylden. Vend gerne lidt rundt i grøntsager og linser undervejs, så ikke de bliver tørre.

previous
Bålmad: Kanelsnurrer på pind
next
Krydrede søde kartofler med ærter, linser og kokosmælk

Add Your Comment