• Home
  • Dansk
  • Gråand, hybenkompot, rosenkål og brunet smør
Gråand, hybenkompot, rosenkål og brunet smør

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 stk. gråænder
10-15 stk. rosenkål
75 g smør
50 g honning
1 citron
1 glas hybenkompot
5 jordskokker

Gråand, hybenkompot, rosenkål og brunet smør

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Varm en pande med lidt olie godt op. Brun gråænderne af på brystsiden. De må ikke få for meget farve, men skal have en god gylden farve. Tænd ovnen på 200 grader, og placér gråænderne i ovnen cirka 40 minutter. Når ænderne er færdige, må de gerne trække under klæde i 10 minutter.

2
Færdig

Derefter

Brun smørret af i en gryde. Hold godt øje med det. Brunet smør skal dufte af stegte nødder, men må ikke blive branket og bittert. Når smørret er brunt, sigter du det, og vallen kasseres. Det brune smør vendes sammen med honningen og saften fra en halv citron. Smag til med lidt salt og peber.

3
Færdig

Og

Mens ænderne trækker, skyller du jordskokker og rosenkål. Jordskokkerne skæres ud i små tern, og rosenkålen deles i blade. Begge dele steges ved høj varme i lidt olie. Det skal have godt med farve, da det virkelig bringer smagen frem i begge grøntsager. Krydr godt med salt, peber og den sidste citronsaft.

4
Færdig

Til sidst

Når ænderne har trukket færdig, skæres brysterne fra skroget og skæres i tynde skiver. Krydr godt. Hybenkompot lægges i bunden af en tallerken, og anden placeres ovenpå. Rosenkål og jordskokker anrettes omkring, og honning/smørviniagretten hældes også omkring.

previous
Andetærte med hvide bønner, græskar og tomat
next
Valnøddechokoladekage med cremefraiche og rødbedemarengs

Add Your Comment