2 stk. gråænder | |
10-15 stk. rosenkål | |
75 g smør | |
50 g honning | |
1 citron | |
1 glas hybenkompot | |
5 jordskokker |
1 Færdig | FørstVarm en pande med lidt olie godt op. Brun gråænderne af på brystsiden. De må ikke få for meget farve, men skal have en god gylden farve. Tænd ovnen på 200 grader, og placér gråænderne i ovnen cirka 40 minutter. Når ænderne er færdige, må de gerne trække under klæde i 10 minutter. |
2 Færdig | DerefterBrun smørret af i en gryde. Hold godt øje med det. Brunet smør skal dufte af stegte nødder, men må ikke blive branket og bittert. Når smørret er brunt, sigter du det, og vallen kasseres. Det brune smør vendes sammen med honningen og saften fra en halv citron. Smag til med lidt salt og peber. |
3 Færdig | OgMens ænderne trækker, skyller du jordskokker og rosenkål. Jordskokkerne skæres ud i små tern, og rosenkålen deles i blade. Begge dele steges ved høj varme i lidt olie. Det skal have godt med farve, da det virkelig bringer smagen frem i begge grøntsager. Krydr godt med salt, peber og den sidste citronsaft. |
4 Færdig | Til sidstNår ænderne har trukket færdig, skæres brysterne fra skroget og skæres i tynde skiver. Krydr godt. Hybenkompot lægges i bunden af en tallerken, og anden placeres ovenpå. Rosenkål og jordskokker anrettes omkring, og honning/smørviniagretten hældes også omkring. |