8 små rødbeder | |
Salt | |
2 spsk hasselnødolie | |
4 spsk tørrede kirsebær | |
3 dl kirsebærsaft | |
1 dl æblebalsamicoeddike | |
50 g ristede hasselnødder | |
1 potte rødsyre | |
4 salatløg | |
30 g smør | |
1 bakke brombær | |
1 spsk frysetørrede solbær | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstSkær løgene tyndt på et mandolinjern. Steg dem i smørret ved lav varme. De må ikke få farve den første tid. De skal blot dampes møre og langsomt få farve. Når de er blevet gyldne og dufter sødt, blender du dem glatte, og puréen krydres. |
2 Færdig | DerefterTænd ovnen på 200 grader. Læg rødbederne på sølvpapir, og krydr med salt og hasselnødolie. Fold sølvpapiret, så det er helt lukket til. Bag i 1 time. Smut rødbederne, mens de er varme. Kog kirsebærsaften samt æblebalsamicoeddiken ind, så den bliver tyk og klistret. |
3 Færdig | Til sidstLæg rødbederne i kirsebærglaseringen, og sørg for, de bliver glaseret helt ind. Tilsæt de tørrede kirsebær og krydr med salt og peber. Anret oven på løgpuréen, og drys med rødsyre, hasselnødder, brombær og frysetørrede solbær. |