• Home
  • Dessert
  • Glaseret rødbede, kirsebær, blomme og hasselnød
Glaseret rødbede, kirsebær, blomme og hasselnød

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

8 små rødbeder
Salt
2 spsk hasselnødolie
4 spsk tørrede kirsebær
3 dl kirsebærsaft
1 dl æblebalsamicoeddike
50 g ristede hasselnødder
1 potte rødsyre
4 salatløg
30 g smør
1 bakke brombær
1 spsk frysetørrede solbær
Salt og peber

Glaseret rødbede, kirsebær, blomme og hasselnød

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær løgene tyndt på et mandolinjern. Steg dem i smørret ved lav varme. De må ikke få farve den første tid. De skal blot dampes møre og langsomt få farve. Når de er blevet gyldne og dufter sødt, blender du dem glatte, og puréen krydres.

2
Færdig

Derefter

Tænd ovnen på 200 grader. Læg rødbederne på sølvpapir, og krydr med salt og hasselnødolie. Fold sølvpapiret, så det er helt lukket til. Bag i 1 time. Smut rødbederne, mens de er varme. Kog kirsebærsaften samt æblebalsamicoeddiken ind, så den bliver tyk og klistret.

3
Færdig

Til sidst

Læg rødbederne i kirsebærglaseringen, og sørg for, de bliver glaseret helt ind. Tilsæt de tørrede kirsebær og krydr med salt og peber. Anret oven på løgpuréen, og drys med rødsyre, hasselnødder, brombær og frysetørrede solbær.

previous
Kaffesyltet laks med krydderier, julesalat, sennepssauce og peberrodsmayonnaise
next
Rødbedesalat med gedeost og blommer

Add Your Comment