• Home
  • Forret
  • Glaseret blomkål med lun cremefraiche, dildolie, mandler og revet gedeost
Glaseret blomkål med lun cremefraiche, dildolie, mandler og revet gedeost

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 stk. små blomkål
4 spsk smør
Salt og peber
300 g cremefraiche
1 tsk citronsaft
Sukker
Til servering
Spiselige blomster
100 g finthakkede, ristede mandler
4 spsk dildolie
100 g revet, tør gedeost

Glaseret blomkål med lun cremefraiche, dildolie, mandler og revet gedeost

Af: Rungthiwa Chummongkon / Foto: Stine Christiansen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kog blomkålen (hele hovedet) i saltet vand cirka 5-7 minutter. Blomkålen skal være mør, men stadig have bid. Hæld herefter vandet fra, og lad blomkålen køle af.

2
Færdig

Derefter

Varm en pande op, og kom smør og en smule vand i. Tilsæt blomkålen, og glasér, til vandet er væk, og smørret bliver brunt smør og nøddeduftende.

3
Færdig

Og

Lun cremefraichen op i en gryde, og smag til med citronsaft, lidt sukker, salt og peber.

4
Færdig

Og

Når du skal lave dildolien, hakker du dilden groft og kommer den op i en blender sammen med olien. Blend i cirka 10 minutter. Sigt væsken gennem et klæde, så kun den grønne olie er tilbage.

5
Færdig

Til sidst

Anret blomkålen på en tallerken, hæld cremefraichen ud over, drys med spiselige blomster, mandler, dildolie og revet gedeost.

previous
Mazarinkage med bær og sorbet
next
Torsk stegt med vejrøhonning og serveret med spidskål, urtemayo og tomater

Add Your Comment