4 stk. små blomkål | |
4 spsk smør | |
Salt og peber | |
300 g cremefraiche | |
1 tsk citronsaft | |
Sukker | |
Til servering | |
Spiselige blomster | |
100 g finthakkede, ristede mandler | |
4 spsk dildolie | |
100 g revet, tør gedeost |
1 Færdig | FørstKog blomkålen (hele hovedet) i saltet vand cirka 5-7 minutter. Blomkålen skal være mør, men stadig have bid. Hæld herefter vandet fra, og lad blomkålen køle af. |
2 Færdig | DerefterVarm en pande op, og kom smør og en smule vand i. Tilsæt blomkålen, og glasér, til vandet er væk, og smørret bliver brunt smør og nøddeduftende. |
3 Færdig | OgLun cremefraichen op i en gryde, og smag til med citronsaft, lidt sukker, salt og peber. |
4 Færdig | OgNår du skal lave dildolien, hakker du dilden groft og kommer den op i en blender sammen med olien. Blend i cirka 10 minutter. Sigt væsken gennem et klæde, så kun den grønne olie er tilbage. |
5 Færdig | Til sidstAnret blomkålen på en tallerken, hæld cremefraichen ud over, drys med spiselige blomster, mandler, dildolie og revet gedeost. |