Karamelisen | |
425 g sukker | |
7 ½ dl fløde | |
2 ½ dl mælk | |
10 g havsalt | |
300 g æggeblomme | |
75 g sukker | |
1 blad gelatine (husblas) | |
Nougatine | |
100 g glukose | |
100 g isomalt | |
100 g fondantpulver | |
Glaserede jordbær | |
20 stk. jordbær, gerne rigtig modne | |
3 spsk mørk sukkerroesirup |
1 Færdig | FørstStart med at karamellisere 350 gram sukker til en ensartet mørk, gylden farve. Tilsæt fløde, mælk og salt, og varm det op, til karamellen er smeltet. |
2 Færdig | DerefterNår fløde-karamelmassen koger, hælder du halvdelen over æggeblommerne, som du forinden har pisket med 75 gram sukker. Rør godt rundt, og tilsæt resten af fløde-karamelmassen. Smag eventuelt til med lidt salt. |
3 Færdig | OgTilsæt den udblødte gelatine, og varm det hele op til 75 grader, inden du kører pulpen på en ismaskine. Stil isen i fryseren, hvis du ikke har en ismaskine. |
4 Færdig | OgKog nu glukose, isomalt, fondantpulver sammen til en bolsjemasse. Køl massen ned på en silikonemåtte. Når massen er kold, blender du den til fint støv. Strø den i et tyndt lag på en silikonemåtte, og bag støvet ved 100 grader, til det er smeltet. Vend den størknede bolsjemasse ud på et stykke bagepapir. Bræk i passende stykker til pynt. |
5 Færdig | OgVarm siruppen op i en lille pande, og tilsæt jordbærrene. Slyng dem rundt i siruppen, til de er glaserede og varme, men stadig faste. |
6 Færdig | Til sidstAnret fem jordbær pr. portion, som du har presset under bagepapir med en lille kasserolle. Tilsæt lidt af glaseringen. Læg et par skefulde is på toppen, og slut af med de knuste bolsjeplader som pynt. |