• Home
  • Dansk
  • Glaserede, pressede jordbær med saltet karamelis og sukkerroesirup
Glaserede, pressede jordbær med saltet karamelis og sukkerroesirup

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Karamelisen
425 g sukker
7 ½ dl fløde
2 ½ dl mælk
10 g havsalt
300 g æggeblomme
75 g sukker
1 blad gelatine (husblas)
Nougatine
100 g glukose
100 g isomalt
100 g fondantpulver
Glaserede jordbær
20 stk. jordbær, gerne rigtig modne
3 spsk mørk sukkerroesirup

Glaserede, pressede jordbær med saltet karamelis og sukkerroesirup

Af: Christoffer Sørensen / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at karamellisere 350 gram sukker til en ensartet mørk, gylden farve. Tilsæt fløde, mælk og salt, og varm det op, til karamellen er smeltet.

2
Færdig

Derefter

Når fløde-karamelmassen koger, hælder du halvdelen over æggeblommerne, som du forinden har pisket med 75 gram sukker. Rør godt rundt, og tilsæt resten af fløde-karamelmassen. Smag eventuelt til med lidt salt.

3
Færdig

Og

Tilsæt den udblødte gelatine, og varm det hele op til 75 grader, inden du kører pulpen på en ismaskine. Stil isen i fryseren, hvis du ikke har en ismaskine.

4
Færdig

Og

Kog nu glukose, isomalt, fondantpulver sammen til en bolsjemasse. Køl massen ned på en silikonemåtte. Når massen er kold, blender du den til fint støv. Strø den i et tyndt lag på en silikonemåtte, og bag støvet ved 100 grader, til det er smeltet. Vend den størknede bolsjemasse ud på et stykke bagepapir. Bræk i passende stykker til pynt.

5
Færdig

Og

Varm siruppen op i en lille pande, og tilsæt jordbærrene. Slyng dem rundt i siruppen, til de er glaserede og varme, men stadig faste.

6
Færdig

Til sidst

Anret fem jordbær pr. portion, som du har presset under bagepapir med en lille kasserolle. Tilsæt lidt af glaseringen. Læg et par skefulde is på toppen, og slut af med de knuste bolsjeplader som pynt.

previous
Øllebrød med jordbærsorbet og flødeskum
next
Hakket jordbær med ribs, vaniljegræsolie og sorbet på grønne jordbær

Add Your Comment