• Home
  • Forret
  • Gemyse med tomat, pinjekerner og basilikum
Gemyse med tomat, pinjekerner og basilikum

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kernefri vandmelon
Blomster fra haven
Basilikum
Tørrede tomater med feta
70 g cherrytomater
20 g pinjekerner
1 stilk basilikum
100 g feta
Drænet gazpacho-fyld
250 g flåede tomater
½ fed hvidløg
1 stilk bladselleri
25 g brødkrummer
½ dl tomatjuice
1 stilk basilikum
1 tsk rødvinseddike
½ dl olivenolie
Salt
Citronskal
Padrons
500 g patrons (små grønne, spanske peberfrugter)
1 spsk. chipotle
200 g hindbær

Gemyse med tomat, pinjekerner og basilikum

Af: Mette Dahlgaard fra bogen 'Gemyse' / Foto: Flemming Gernyx

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med de tørrede tomater. Cherrytomaterne skylles og halveres og steges ved høj varme på en tør pande. Lad dem herefter tørre i ovnen ved 70 °C, til de er semitørre, ca. 2½ time.

2
Færdig

Derefter

Rist pinjekernerne på en tør pande og hak dem derefter. Skyl og hak basilikummen.

3
Færdig

Og

Smuldr fetaen i en skål, hak de færdigtørrede tomater let og tilsæt dem sammen med pinjekerner og basilikum. Vend massen sammen, uden at det bliver en klump.

4
Færdig

Og

Til gazpacho-fyldet blendes det hele og drænes i en sigte med et fugtigt viskestykke i. Smages herefter til med salt og citronskal.

5
Færdig

Og

Steg padrons på en tør stegepande. Når de er let møretilsættes chipotle. Padronsene skal glaseres ind i chipotle. Hak herefter massen fint og tilsæt finthakkede friske hindbær – gem lidt til pynt. Lad det hele dryppe af i en sigte, så massen bliver mindre våd.

6
Færdig

Og

Skær skallen af melonen og skær ca. 25 tynde skiver af den, gerne på en pålægsmaskine eller et mandolinjern. Det er vigtigt, at de er ultratynde. Stik melonskiverne ud med en udstikker på ca. 5 cm i diameter. Du skal bruge ca. 32 runde skiver i alt.

7
Færdig

Til sidst

Spred melonskiverne ud og fordel det forskellige fyld i dem. Saml enderne og anret dem på tallerkener, ca. 4 pakker af hver pr. person. Pynt med hindbær, blomster fra haven og basilikumblade.

previous
Rabarber med rabarbersorbet
next
Spiced & Sweet

Add Your Comment