1 dl frisk basilikum | |
2 ½ dl fløde | |
2 kanelstænger | |
1 spsk vand | |
800 g mørk chokolade, grofthakket (fx Friis-Holm Nicaliso) | |
100 g chokolade til overtræk, grofthakket (samme som fyldet) |
1 Færdig | FørstKom basilikum, fløde, kanelstænger og vand op i en gryde, og lad det hele simre i cirka 20 minutter ved lav varme. Fjern stængerne, og blend væsken med en stavblender. Lad væsken småsimre i yderligere 5 min. Sigt basilikummen fra, og sørg for at presse al væden ud af den. |
2 Færdig | DerefterKom chokolade og flødeblandingen op i en skål. Placér skålen over en gryde med vand, som du holder lige under kogepunktet. Smelt langsomt, til massen er glat. |
3 Færdig | OgBeklæd et fad på 10x20 centimeter med madfilm, og hæld chokoladen ned i fadet i et lag på cirka 1½ centimeter. Stil fadet på køl i minimum 1 time. |
4 Færdig | OgSkær ganachen i tern på 1½ x 1½ centimeter ved hjælp af en kniv, som dyppes i varmt vand og tørres, inden du skærer. Sæt ganachen tilbage på køl, indtil den skal overtrækkes. |
5 Færdig | OgTemperér overtrækschokoladen, og dyp forsigtigt de kolde ganache-tern i chokoladen ved hjælp af en gaffel. Læg chokoladerne til tørre på et stykke bagepapir. |
6 Færdig | Til sidstOpbevar de færdige chokolader i en lufttæt beholder på køl. |