• Home
  • Dansk
  • Gammeldags modnede karrysild med æblekompot, creme fraiche og sprød boghvede
Gammeldags modnede karrysild med æblekompot, creme fraiche og sprød boghvede

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

12 udvandede gammeldags modnede sildefileter
Karrylage
1 spsk. peberkorn
1 spsk korianderfrø
5 hele allehånde
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. bukkehornsfrø
5 kardemommekapsler
4 dl æbleeddike eller lagereddike
3½ dl sukker
2 dl koldpresset æblemost eller vand
1 stort løg
0,5 stk. frisk chili
4 laurbærblade
2 tørrede eller friske chilier
1 stang kanel
1 spsk gurkemeje
2 spsk. karry
5 cm frisk ingefær i skiver
Bagt æblekompot
300 g belle de boskoop æbler
En lille tsk honning
Anretning:
1½ dl cremefraiche 38 %
1 sprødt æble
1 skalotteløg eller rødløg
lidt dildkviste
6 skiver rugbrød
smør til brødet
evt. sprød boghvede.
Sprød boghvede:
100 g hel boghvede
spsk salt
2 l vand
1 l olie

Gammeldags modnede karrysild med æblekompot, creme fraiche og sprød boghvede

Af: Adam Aamann / Foto: PR

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Karrylage:
1. Rist krydderierne kort på en pande, til de dufter. Kom dem derefter i en gryde sammen med alle de øvrige ingredienser til lagen og kog sagte i 15 minutter.
2. Tag gryden af blusset og afkøl lagen.
3. Kom sildene i et skoldet sylteglas, hæld den afkølede lage over, sæt det på køl og lad sildene trække i lagen i min. 3 døgn og gerne 7 dage inden de spises. Husk at de skal være helt dækkede af lagen.

2
Færdig

DEREFTER

Bagt æblekompot:
1. Skær Boskoop æblerne i halve og skær kernehuset ud. Kom dem derefter på en bageplade med skærefladen ned ad.
2. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 12-15 min. til de er møre
og souffleret op. Tag dem ud af ovnen og løft skindet af.
3. Kom kompotten i en skål og smag til med lidt honning og salt. Mosen skal ikke være for sød. Stil den til side og køl den af.

3
Færdig

OG

Anretning: Pisk cremefraichen, smag til med lidt salt og peber og kom den i en sprøjtepose. Smør rugbrødsskiverne med smør og anret silden på brødet. Kom æblekompotten oven på silden og kom derefter små klatter af creme-fraiche, derefter skiver af æble, løgringe og dildog evt sprød boghvede.

4
Færdig

TIL SIDST

Sprød boghvede:
1. Kog 2 l vand op med salt i en gryde og kog boghveden heri ica. 15 minutter.
2. Kom boghveden i en sigte og lad den dryppe af. Varm ovnen op til 140 grader. Bred boghveden ud på en bageplade med bagepapir og tør den i ovnen i 25-30 minutter.
3. Varm derefter olien op til ca. 175 grader i en gryde og fritér boghveden lidt ad gangen heri, til den er gylden og sprød. Tag den op og lad den dryppe af på fedtsugende papir.
TIP! Boghveden kan sagtens tilberedes dagen før, den skal bruges. Den kan holde sig i op til 7 dage i en beholder med tætsluttende låg. Sæt den ikke i køleskabet, så bliver den blød.

previous
Aamanns leverpostej
next
Paneret rødspætte med rejer og citronmayonnaise

Add Your Comment