12 udvandede gammeldags modnede sildefileter | |
Karrylage | |
1 spsk. peberkorn | |
1 spsk korianderfrø | |
5 hele allehånde | |
1 spsk. fennikelfrø | |
1 spsk. bukkehornsfrø | |
5 kardemommekapsler | |
4 dl æbleeddike eller lagereddike | |
3½ dl sukker | |
2 dl koldpresset æblemost eller vand | |
1 stort løg | |
0,5 stk. frisk chili | |
4 laurbærblade | |
2 tørrede eller friske chilier | |
1 stang kanel | |
1 spsk gurkemeje | |
2 spsk. karry | |
5 cm frisk ingefær i skiver | |
Bagt æblekompot | |
300 g belle de boskoop æbler | |
En lille tsk honning | |
Anretning: | |
1½ dl cremefraiche 38 % | |
1 sprødt æble | |
1 skalotteløg eller rødløg | |
lidt dildkviste | |
6 skiver rugbrød | |
smør til brødet | |
evt. sprød boghvede. | |
Sprød boghvede: | |
100 g hel boghvede | |
1½ spsk salt | |
2 l vand | |
1 l olie |
1 Færdig | FØRSTKarrylage: |
2 Færdig | DEREFTERBagt æblekompot: |
3 Færdig | OGAnretning: Pisk cremefraichen, smag til med lidt salt og peber og kom den i en sprøjtepose. Smør rugbrødsskiverne med smør og anret silden på brødet. Kom æblekompotten oven på silden og kom derefter små klatter af creme-fraiche, derefter skiver af æble, løgringe og dildog evt sprød boghvede. |
4 Færdig | TIL SIDSTSprød boghvede: |