2 æg | |
125 g smør | |
50 g sukker | |
1 tsk kardemomme | |
1¼ dl mælk | |
50 g rosiner | |
25 g finthakket sukat | |
250 g hvedemel | |
2 tsk bagepulver | |
Til pynt | |
25 g mandler | |
2 spsk perlesukker |
1 Færdig | FørstTag evt. smør og æg ud af køleskabet, ½ time før dejen skal røres. Pisk æggene let sammen i en lille skål – tag en spiseskefuld fra, det skal bruges til pensling. Pisk smør, sukker og kardemomme, til det er hvidt og cremet. Pisk de sammenpiskede æg i smørret lidt efter lidt. Rør mælk, rosiner, sukat, mel og bagepulver i blandingen. |
2 Færdig | DerefterTegn en cirkel på bagsiden af et stykke bagepapir – 20-22 cm i diameter. Læg bagepapiret på en bageplade med cirklen nedad mod pladen og form dejen med to skeer til en krans oven på cirklen. |
3 Færdig | Til sidstHak mandlerne groft. Pensl galopkringlen med sammenpisket æg og drys med mandler og perlesukker. Bag midt i ovnen ved 200 ℃ i ca. 20 minutter, til galopkringlen er gylden og gennembagt. |