Galopkringle

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 æg
125 g smør
50 g sukker
1 tsk kardemomme
1¼ dl mælk
50 g rosiner
25 g finthakket sukat
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Til pynt
25 g mandler
2 spsk perlesukker

Galopkringle

Af: Morten Skærved / Foto: Peter M. Madsen og Magnus Ragnvid

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tag evt. smør og æg ud af køleskabet, ½ time før dejen skal røres.

Pisk æggene let sammen i en lille skål – tag en spiseskefuld fra, det skal bruges til pensling. Pisk smør, sukker og kardemomme, til det er hvidt og cremet. Pisk de sammenpiskede æg i smørret lidt efter lidt. Rør mælk, rosiner, sukat, mel og bagepulver i blandingen.

2
Færdig

Derefter

Tegn en cirkel på bagsiden af et stykke bagepapir – 20-22 cm i diameter. Læg bagepapiret på en bageplade med cirklen nedad mod pladen og form dejen med to skeer til en krans oven på cirklen.

3
Færdig

Til sidst

Hak mandlerne groft. Pensl galopkringlen med sammenpisket æg og drys med mandler og perlesukker. Bag midt i ovnen ved 200 ℃ i ca. 20 minutter, til galopkringlen er gylden og gennembagt.

previous
Vaniljecreme og remonce
next
Bedstefars skæg

Add Your Comment