200 g røde eller sorte ris | |
5 dl grøntsagsbouillon eller vand | |
½ tsk havsalt | |
1½ kg blandede store tomater på stilk | |
300 g feta eller tofu, smuldret | |
½ dåse (á 400 g) sorte bønner, skyllet og afdryppet | |
75 g rosiner | |
2 tsk stødt kanel | |
Olivenolie, til pensling | |
Ved servering | |
Tyrkisk eller græsk yoghurt naturel | |
Grofthakkede mynteblade |
Vi har lavet denne opskrift i årevis og har gjort den enklere for hver gang. Det her er den nemmeste udgave, vi nogensinde har lavet, og det er også den med mest smag. Vi gemmer tomatkernerne og kommer dem direkte ned i de kogende ris, som får en fantastisk smag. Det bliver en utroligt flot ret, hvis man bruger gamle, sjældne tomatsorter, men almindelige tomater kan selvfølgelig også bruges.
En hjælpende hånd: Lad børnene være med til at tage tomatkerner ud med en teske og også til at fylde tomaterne med ris.
1 Færdig | FørstVarm ovnen op til 200° og smør en bradepande eller læg bagepapir i. Hæld ris, bouillon og salt i en mellemstor gryde med tilhørende låg, bring det i kog og lad det simre under låg i 30 minutter, eller til risene er kogt, og det meste af vandet er absorberet. |
2 Færdig | DerefterSkær imens lågene af tomaterne – de skal bruges senere. Skær den hvide kerne ud af tomaterne og kasser den. Tag tomatkernerne ud og kom det i de kogende ris. Sæt tomaterne i bradepanden med hullet opad sammen med lågene. |
3 Færdig | OgNår risene er kogt, tages de af varmen. Sæt dem til side i 10 minutter med låget på, før du roder op i dem med en gaffel. Hæld resten af ingredienserne, bortset fra olien, ned i gryden og rør det sammen. |
4 Færdig | Til sidstFyld tomaterne med risblandingen, læg lågene på og pensl dem med olien. Bag dem i 15 minutter, eller til tomaterne er let brunede og møre. Tag dem ud af ovnen og giv dem en klat yoghurt og noget frisk mynte. Server straks. |