Chokoladeform, for eksempel af silikone | |
150 g mørk chokolade | |
100 g marcipan | |
2 spsk grangelé |
1 Færdig | FørstSmelt chokoladen over vandbad. Kom en lille smule smeltet chokolade i et hul i formen. Drej forsigtigt formen rundt i luften, så chokoladen sætter sig på indersiden. Fyld således chokolade i alle formens huller. Stil formen et køligt sted og lad chokoladen stivne. |
2 Færdig | DerefterSkær marcipanen ud i tynde skiver, der passer i omfang til formens chokoladebetrukne huller. Kom en skive marcipan i hvert hul og tryk let til. Kom en lille portion grangelé ovenpå, og luk med endnu et lag marcipan. Der skal være omkring 3 millimeter luft tilbage i formen til at lave bunden. |
3 Færdig | Til sidstVarm chokoladen langsomt op igen under omrøring. Fyld hvert hul op med chokolade, så bunden lukkes. Kom til sidst chokoladerne i køleskabet, så de kan stivne helt. Tryk chokoladerne ud af formen og opbevar i kagedåse. Tip: Du kan evt. erstatte eller supplere geléen med et granskud fra din snapsebrygning. |