20-30 grønne asparges | |
100 g selvhævende mel | |
1 dl vand | |
5 isklumper | |
Chili- og yoghurtmayo | |
1 ½ dl mayonnaise | |
1 ½ dl yoghurt 10% | |
1 stk. frisk rød chili, meget finthakket | |
1 bdt. frisk koriander | |
½ tsk honning | |
Saften af ½ lime | |
1 l majs- eller solsikkekerneolie |
1 Færdig | FørstBland mel og vand til en tyk pandekagedej uden klumper. Rør isklumperne i, og lad dem trække 5 minutter, for dernæst at fiske dem op igen. |
2 Færdig | DerefterBræk den træede ende af de grønne asparges af, og dyp aspargesene kort i pandekagedejen. Læg dem én for én ned i en opvarmet gryde med olie, og lad dem fritere i cirka 30 sekunder, eller til dejen er gylden og sprød. Læg dem derefter hurtigt på et stykke køkkenrulle, og drys med rigeligt groft salt. |
3 Færdig | OgRør alle ingredienserne til chili- og yoghurtmayonnaisen sammen, og smag eventuelt til med mere chili. Lad den trække koldt i cirka 1 time. |
4 Færdig | Til sidstServer de friterede asparges enten kolde eller lune med en god kvalitet parmaskinke på toppen og med chili- og yoghurtmayonnaisen til. |