1/2 citron | |
4 friske italienske artiskokker – de er små og lidt lange, mens de franske er større og mere runde | |
1 radicchio tardivo | |
1/2 castelfranco-salat | |
50 g rucola, ca. 2 store håndfulde | |
1 spsk. citronsaft | |
3 spsk. hvid balsamico | |
4 spsk. god ekstra jomfruolivenolie | |
40 g parmesan, i flager | |
Havsalt |
1 Færdig | FØRSTKlargør artiskokkerne: Lav først en lille skål klar med koldt vand og saft fra ½ citron. Pil de yderste blade af artiskokkerne, til du kommer ind til de mere bløde og lyse blade. Skær ca. ⅓ af toppen og det nederste af bunden af med en lille urtekniv. Halver artiskokkerne og fjern de små hår, som sidder i midten, med en lille teske. Læg artiskokkerne i skålen med vand og citronsaft, efterhånden som de er klar, og læg evt. et lille stykke bagepapir ovenpå, så de bliver under vandet, ellers bliver de mørke. |
2 Færdig | DEREFTERSkær bunden af radicchioen, så bladene falder fra hinanden. Gør det samme med castelfrancoen – er bladene lidt for store, kan du rive dem i mindre stykker med hænderne. Skyl al salaten (radicchio, castelfranco og rucola) og lad den dryppe godt af. Læg den evt. på et rent viskestykke. |
3 Færdig | OGSnit nu de halve artiskokker helt fint – det er vigtigt først at gøre dette, lige inden salaten skal vendes sammen, for ellers bliver de mørke. |
4 Færdig | TIL SIDSTVend hurtigt artiskokkerne sammen med salaterne, tilsæt citronsaft, hvid balsamico, ekstra jomfruolivenolie og lidt havsalt, og vend det rundt. Læg parmesanflager over og server straks på et stort fad. |