Friske bitre salater

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1/2 citron
4 friske italienske artiskokker – de er små og lidt lange, mens de franske er større og mere runde
1 radicchio tardivo
1/2 castelfranco-salat
50 g rucola, ca. 2 store håndfulde
1 spsk. citronsaft
3 spsk. hvid balsamico
4 spsk. god ekstra jomfruolivenolie
40 g parmesan, i flager
Havsalt

Friske bitre salater

Opskrift af: Osteria 16 / Foto: PR

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Klargør artiskokkerne: Lav først en lille skål klar med koldt vand og saft fra ½ citron. Pil de yderste blade af artiskokkerne, til du kommer ind til de mere bløde og lyse blade. Skær ca. ⅓ af toppen og det nederste af bunden af med en lille urtekniv. Halver artiskokkerne og fjern de små hår, som sidder i midten, med en lille teske. Læg artiskokkerne i skålen med vand og citronsaft, efterhånden som de er klar, og læg evt. et lille stykke bagepapir ovenpå, så de bliver under vandet, ellers bliver de mørke.

2
Færdig

DEREFTER

Skær bunden af radicchioen, så bladene falder fra hinanden. Gør det samme med castelfrancoen – er bladene lidt for store, kan du rive dem i mindre stykker med hænderne. Skyl al salaten (radicchio, castelfranco og rucola) og lad den dryppe godt af. Læg den evt. på et rent viskestykke.

3
Færdig

OG

Snit nu de halve artiskokker helt fint – det er vigtigt først at gøre dette, lige inden salaten skal vendes sammen, for ellers bliver de mørke.

4
Færdig

TIL SIDST

Vend hurtigt artiskokkerne sammen med salaterne, tilsæt citronsaft, hvid balsamico, ekstra jomfruolivenolie og lidt havsalt, og vend det rundt. Læg parmesanflager over og server straks på et stort fad.

previous
Blækspruttesalat
next
Grillet polenta med cime di rapa og stracchino

Add Your Comment