Jordbærsylt | |
285 g jordbær, ordnede | |
Skal og saft af ½ sprøjtet citron | |
75 g sukker | |
1 ½ dl vand | |
2 tsk majsstivelse | |
2 tsk koldt vand | |
Panna cotta | |
1 ½ blad husblas | |
¼ fed vaniljestang | |
45 g sukker | |
4 ½ dl piskefløde 38% | |
Citronskallen fra tidligere | |
Jordbærgelé | |
2 ½ blade husblas | |
Al jordbærsaften fra tidligere | |
Små marengskys | |
50 g æggehvider | |
100 g flormelis | |
Pynt | |
1-2 jordbær, skåret i både | |
6 små spiselige blomster |
1 Færdig | JordbærsyltBegynd gerne dagen før. Halver jordbærrene. Riv det yderste af citronskallen fint og gem den til senere, hvor den skal bruges i panna cottaen. Pres saften fra citronen igennem en sigte ned i en kasserolle og tilsæt sukker, halverede jordbær og vand. Kog hele herligheden med låg på gryden i 10 minutters tid og tag så kasserollen af varmen. Læg en finmasket sigte over en skål og hæld de kogte jordbær inklusive væde igennem sigten – pres ikke. Sæt den klare saft til side til jordbærgeléen. Kom alle bær fra sigten tilbage i gryden og tænd for blusset igen. Rør majsstivelsen ud i en lille skål med det ekstra vand og rør det i jordbærrene i gryden. Lad det koge kraftigt med i et par minutter, til sylten tykner. Tag gryden af varmen og nedkøl sylten let. Fyld sirligt det let afkølede sylt op i bunden af portionsglassene og stil dem i fryseren, indtil sylten er frosset. |
2 Færdig | Panna cottaKom husblassen i blød i ½ liter iskoldt vand i 30 minutter. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Varm fløde, sukker, vaniljesukker og citronskal fra tidligere op til ca. 80 grader (brug et termometer). Lad det småsimre i 5 minutters tid og tag så gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, kom det direkte i den varme flødeblanding og rør i det, til al husblassen er helt smeltet. Hæld det igennem en sigte ned i en ren beholder og lad den svale til 30 grader. Tag portionsglassene ud af fryseren. Rør rundt i den 30 grader varme creme og hæld den nænsomt oven på den frosne sylt. Stil glassene tilbage i fryseren i ca. 30 minutter, indtil cremen har sat sig. |
3 Færdig | JordbærgeléLæg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i 30 minutter. Varm jordbærsaften op til ca. 80 grader i en lille gryde. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme saft. Afkøl geléen til ca. 30 grader og hæld den derefter forsigtigt oven på den kolde panna cotta. Sæt nu glassene i køleskabet i min. 1 time, til geléen har sat sig. |
4 Færdig | Små marengskysPisk æggehvider og flormelis til en luftig og sej marengs. Klip et lille hul i en engangssprøjtepose og kom en lille kruset 12 mm tylle i. Kom marengsen op i posen og sprøjt fine kystoppe med 1½ cm i diameter på en bageplade med en bagemåtte. Der bliver rigeligt, men du skal bare bruge 6 stk. Bag dem i en 110 grader varm ovn i ca. 45 minutter og lad dem køle af ved stuetemperatur. |
5 Færdig | PyntLige inden servering placeres 1 fint marengskys, 1 lille jordbærbåd og 1 spiselig blomst oven på hver dessert. Server dem optøet, men dejligt kolde. |