2 lammekroner | |
8 grønne asparges | |
4 hvide asparges | |
1/4 blomkål | |
5 små gulerødder | |
Evt. en håndfuld sukkerærter | |
4 dl hønse- eller lammefond | |
25 g smør | |
1½ dl cremefraiche | |
4 æggeblommer | |
50 g rygeost | |
1 tsk sennep | |
frisk dild |
Et lille sommerligt tvist på den klassiske frikassé.
1 Færdig | FØRSTSkær lammekronerne ud i koteletter. Krydr med salt og peber, og lad dem trække på køkkenbordet, mens frikasseen tilberedes. |
2 Færdig | DEREFTERSkær asparges, blomkål, gulerødder og sukkerærter i mundrette stykker. I letsaltet vand koges de 3-5 minutter. Gør det hver for sig, så der ikke er noget, der bliver overkogt. Der skal stadig være bid i dem. |
3 Færdig | OGKom fond i en mindre gryde, og bring i kog. Smelt smørret heri, og sluk for varmen. |
4 Færdig | OGPisk æggeblommer og cremefraiche sammen. Hæld æggeblandingen langsomt i fonden under piskning. |
5 Færdig | OGVarm saucen op til lige under kogepunktet, hvor den gerne skulle være tyknet. Med en stavblender indarbejdes rygeosten i saucen. |
6 Færdig | OGVend grønt i saucen, og lun den forsigtigt op. Smag til med salt, peber og evt. lidt syre i form af citronsaft eller eddike. |
7 Færdig | TIL SIDSTGrill koteletterne ved høj varme 2-3 minutter på hver side, mens du færdiggør saucen. |
8 Færdig | SERVERINGServér kød og grøntsager hver for sig – de skal ikke blandes som i en klassisk lammefrikassé. |