Franske trøfler

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

275 g mørk chokolade (fx Friis-Holm Lazy Cocoa Growers), grofthakket
2 ½ dl fløde
50 g usaltet smør, stuetemperatur, i tern
50 g kakaopulver af god kvalitet
Evt. 100 g mørk chokolade (samme som fyldet), grofthakket

Franske trøfler

Af: Peter Svenningsen / Foto: Stine Christiansen/Skovdal

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kom hakket chokolade i en skål. Kog fløden op, og hæld den over den hakkede chokolade. Rør stille og roligt, så chokoladen smelter, men undgå at lave bobler. Når chokoladen er helt smeltet, lader du den stå i 2 minutter. Bland herefter smør i ad to omgange. Rør godt, så massen bliver blød og blank mellem hver omgang, også til sidst. Sæt massen i køleskab i minimum 3 timer, gerne natten over.

2
Færdig

Derefter

Tag ganachen ud af køleskabet, og lad den stå i 15 minutter. Kom kakaopulver op i en skål. Sørg for, at dine hænder er kolde og tørre. Brug lidt ekstra kakaopulver til at drysse på hænderne. Hvis du ikke har en form, så tril små kugler af ganachen, og rul dem i kakaopulveret.

3
Færdig

Og

Spis trøflerne, som de er, eller overtræk ganachen med mørk chokolade efter fremgangsmåden i opskriften på modstående side. Brug en firkantet chokoladeform til det, hvis du har én, eller lav runde chokolader uden form.

4
Færdig

Til sidst

Opbevar trøflerne i køleskab i en lufttæt beholder i nogle dage. Lad dem få stuetemperatur, inden du spiser dem.

previous
Rødkålssalat med quinoa, abrikoser, pinjekerner og mynte
next
Ganache med basilikum og kanel

Add Your Comment