275 g mørk chokolade (fx Friis-Holm Lazy Cocoa Growers), grofthakket | |
2 ½ dl fløde | |
50 g usaltet smør, stuetemperatur, i tern | |
50 g kakaopulver af god kvalitet | |
Evt. 100 g mørk chokolade (samme som fyldet), grofthakket |
1 Færdig | FørstKom hakket chokolade i en skål. Kog fløden op, og hæld den over den hakkede chokolade. Rør stille og roligt, så chokoladen smelter, men undgå at lave bobler. Når chokoladen er helt smeltet, lader du den stå i 2 minutter. Bland herefter smør i ad to omgange. Rør godt, så massen bliver blød og blank mellem hver omgang, også til sidst. Sæt massen i køleskab i minimum 3 timer, gerne natten over. |
2 Færdig | DerefterTag ganachen ud af køleskabet, og lad den stå i 15 minutter. Kom kakaopulver op i en skål. Sørg for, at dine hænder er kolde og tørre. Brug lidt ekstra kakaopulver til at drysse på hænderne. Hvis du ikke har en form, så tril små kugler af ganachen, og rul dem i kakaopulveret. |
3 Færdig | OgSpis trøflerne, som de er, eller overtræk ganachen med mørk chokolade efter fremgangsmåden i opskriften på modstående side. Brug en firkantet chokoladeform til det, hvis du har én, eller lav runde chokolader uden form. |
4 Færdig | Til sidstOpbevar trøflerne i køleskab i en lufttæt beholder i nogle dage. Lad dem få stuetemperatur, inden du spiser dem. |