Flæskesvær | |
500 g svinehud | |
Salt | |
0,5 bdt. timian | |
Krydderfedt | |
Det afsmeltede fedt fra flæskesværene | |
0,5 bdt. timian | |
10 blade salvie | |
1 bdt. purløg |
1 Færdig | Flæskesvær1. Sæt ovnen på 220 grader. Skær sværene i stykker på cirka 1x5 centimeter. Vend dem godt i salt samt timian, og kom dem op i en bradepande med god plads. 2. Bag flæskesværene i ovnen i cirka 35-40 minutter, til de er sprøde og lysebrune. Hæld det afsmeltede fedt fra et par gange undervejs. Gem fedtet i en skål. |
2 Færdig | Krydderfedt1. Bland det smeltede fedt med finthakket timian, salvie og purløg. 2. Hæld det op i en beholder, og lad fedtet køle af i køleskabet. Når det er hårdt, kan det ’scoopes’ til kugler og serveres til silde- og fedtemadder. Eller bare til et stykke godt brød, som de gør det på de fine restauranter. Fedtet kan også bruges til at stege i, det er sundt og tåler høj varme. |