Flæskesvær og krydderfedt

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Flæskesvær
500 g svinehud
Salt
0,5 bdt. timian
Krydderfedt
Det afsmeltede fedt fra flæskesværene
0,5 bdt. timian
10 blade salvie
1 bdt. purløg

Flæskesvær og krydderfedt

Af: Mette Helbæk / Foto: Stine Christiansen

Sådan gør du

1
Færdig

Flæskesvær

1. Sæt ovnen på 220 grader. Skær sværene i stykker på cirka 1x5 centimeter. Vend dem godt i salt samt timian, og kom dem op i en bradepande med god plads.

2. Bag flæskesværene i ovnen i cirka 35-40 minutter, til de er sprøde og lysebrune. Hæld det afsmeltede fedt fra et par gange undervejs. Gem fedtet i en skål.

2
Færdig

Krydderfedt

1. Bland det smeltede fedt med finthakket timian, salvie og purløg.

2. Hæld det op i en beholder, og lad fedtet køle af i køleskabet. Når det er hårdt, kan det ’scoopes’ til kugler og serveres til silde- og fedtemadder. Eller bare til et stykke godt brød, som de gør det på de fine restauranter. Fedtet kan også bruges til at stege i, det er sundt og tåler høj varme.

previous
Porrestokke med knust æg og porreblomster
next
Laksesuppe

Add Your Comment