Flæskestegssandwich uden flæsk

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 skiver rugbrød
2 portobellosvampe
3 spsk olivenolie
2 tsk agavesirup
3 syltede drueagurker
1 bundt dild
Plantebaseret smør
Sauerkraut
1 rødt spidskål
2 dl eddike
1 dl rørsukker
1 spsk salt

Flæskestegssandwich uden flæsk

Opskrift og foto: Asta Just Schack fra bogen 'Plantemadder'

En klassiker i det danske køkken, hvis smage snildt kan overføres til en plantebaseret udgave – endda en udgave med mere interessante komponenter, som supplerer hinanden på den mest smagfulde måde. Tag dig tiden til at lave din egen surkål, den bliver helt eminent, når man selv kæler for den.

Sådan gør du

1
Færdig

Dagen før: sauerkraut

Bland eddike og sukker i et glas. Ryst glasset med låg på eller rør rundt med en ske, indtil sukkeret er opløst. Snit spidskålen nt og kom det op i et dørslag. Kom 1 spsk salt udover og lad det stå og trække i 10-15 minutter, så kålen falder lidt sammen. Skyl det og kom det ned i glasset til eddikeblandingen. Fyld vand i glasset, til det dækker kålen. Kom låg på, der lukker tæt, og lad det stå på køkkenbordet til dagen efter.

2
Færdig

På dagen

Sæt ovnen på 200 °C. Skær svampene i skiver og vend dem i en skål med olie, agavesirup, salt og peber. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i 15-20 minutter, indtil svampene har mørke kanter. Skær de syltede agurker i skiver. Smør brødskiverne med smør, kom herefter sauerkrauten på efterfulgt af bagte svampe, syltede agurker og dild. Luk sandwichen med det andet stykke brød.

previous
Bruschetta med græskarmos, tomater, hestebønner og mynte
next
Mandelcroissant med remonce

Add Your Comment