Bålstyrke: 5-6 | |
Grillrist | |
Pincet | |
18 g gær | |
200 g vand | |
75 g surdej | |
1 spsk honning | |
½ spsk flagesalt | |
375 g manitobamel |
1 Færdig | FørstRør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser under omrøring. Du behøver ikke at bruge tid på at ælte dejen glat og smidig, bare sørg for, at den er homogen og samlet. |
2 Færdig | DerefterLad dejen hæve et par timer, hvorefter den slås ned og deles i 8 lige store stykker. |
3 Færdig | OgImens dejen hæver, tænder du bålet og lader det brænde til intense gløder. Sæt grillristen ca. 15 cm over gløderne. |
4 Færdig | Til sidstHav en lille skål med mel klar, som du hele tiden drysser hænderne med, så dejen ikke klistrer fast. Hiv og træk i din dej, så den bliver så tynd som muligt, og læg så dejen direkte på risten. Lad den bage, indtil brødet er boblet op på oversiden, hvorefter du vender det rundt og lader det grille færdigt på den anden side. |